Der er hørt skud under politiaktion i Paris onsdag morgen

Et ukendt antal politifolk er blevet såret af skud i forbindelse med en stor politiaktion onsdag morgen i en forstad til Paris.

Det bekræfter en kilde tæt på indsatsen over for nyhedsbureauet AFP.

AFP skriver videre, at aktionen finder sted i forbindelse med jagten på gerningsmænd, der var med til at planlægge eller udføre en række angreb i Paris fredag aften.

Tidligere oplyste kilder til CNN og nyhedsbureauet AFP, at der kunne høres skud i forbindelse med aktionen, og The Guardian skriver, at der er blevet hørt "heftige skudsalver" i den nordlige Paris-bydel St. Denis.

Ifølge bydelens borgmester, Didier Paillard, begyndte skud at falde omkring klokken 04.30 og lød fortsat klokken 06 onsdag morgen.

Veje er blevet afspærret i forbindelse med aktionen, men en film optaget af en beboer i en af gaderne viser politifolk på stedet, mens der kan høres skud i baggrunden.

Ifølge flere internationale medier er aktionen et led i jagten på en niende gerningsmand bag angrebene i Paris.

Myndighederne mener, at i alt ni gerningsmænd deltog i angrebene, som kostede 129 mennesker livet. Syv af de skyldige bag angrebene blev dræbt af politiet eller begik selvmord under angrebene.

Ifølge politiet har flere uidentificerede mænd barrikaderet sig i en lejlighed.

St. Denis er bydelen, hvor Stade de France ligger. Stadionet var et af målene for de blodige angreb.

De to overlevende formodede gerningsmænd er på fri fod. De eftersøges af politi både i Frankrig og uden for landets grænser.

Både mandag og tirsdag har der været store politiaktioner i flere franske byer samt i Bruxelles. Flere af de involverede i de blodige angreb havde fransk pas, men boede i Belgien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip