Der er langt til sigtelser i Scandinavian Star-efterforskning

En ny efterforskning af, hvad der er op og ned i Scandinavian Stars tragiske færgebrand i 1990, fører ikke nødvendigvis en retssag med sig.

Det slår politimesteren i Oslo Hans Sverre Sjøvold fast fredag, efter at norsk politi har anbefalet en delvis genåbning af efterforskningen.

- Det er langt fra sikkert, at det er muligt at rejse en straffesag så lang tid efter. Men Scandinavian Star-sagen er en national tragedie, og vi skylder de mange pårørende at finde så gode svar som muligt, siger Sjøvold.

Færgebranden på Scandinavian Star i 1990 kostede 159 mistede livet.

Sagen bliver delvist genåbnet på baggrund af en række eksperter bestående af brandeksperter, jurister og skibsteknikere i gruppen "Efterforskning af mordbranden på Scandinavian Star".

Gruppen har samlet en større mængde materiale, som angiveligt dokumenterer, at der er fejlkonklusioner i myndighedernes rapport.

- Projektgruppen har gjort et meget grundigt arbejde, og deres rapport viser efter min mening, at enkelte dele af sagen ikke er belyst godt nok.

- Selv om der ikke foreligger nye fund i sagen, har jeg efter en overordnet vurdering alligevel besluttet at anbefale en ny efterforskning af disse sager, siger Hans Sverre Sjøvold.

Med beslutningen går Sjøvold imod politiets tidligere beslutning om ikke at genoptage sagen.

Scandinavian Star var indsat på færgeruten Oslo-Frederikshavn 6. april 1990. Klokken to om natten på skibets første tur brød det i brand.

Rigsadvokaten vil tage stilling til politiets anbefaling hurtigst muligt.

- Før vi har set nærmere på rapporten fra politiet, er det vanskeligt at sige med sikkerhed, hvornår en konklusion vil foreligge, skriver rigsadvokaten i en pressemeddelelse.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip