Der er lige nu 400.000 foran dig til årsopgørelsen: Så let kan du springe køen over

Skrevet af Jesper Bengtson

08/03/2024
Foto: Skærmbillede Skat
Du behøver ikke at sidde i kø.

Dagens topnyheder

Nu er det nu.

Skattestyrelsen har netop åbnet for adgangen til TastSelv for at teste systemerne inden den officielle åbning af årsopgørelsen mandag den 11. marts.

Dette medfører, at de første af landets 4,8 mio. borgere kan se deres årsopgørelser for 2023 og tjekke, om der er betalt for lidt eller for meget i skat i løbet af året.

"Vi kører lige nu en snigpremiere af årsopgørelsen for 2023, og de første borgere er allerede kommet igennem. Men jeg vil lige minde om, at det er en teståbning, og at vi benytter weekenden til at trimme systemerne. Derfor kan tempoet gå op og ned, og der kan på visse tidspunkter opstå ventetid, når mange logger ind samtidig. Så hav tålmodighed, alle skal nok komme igennem, siger fagdirektør i Skattestyrelsen" lyder det fra Jan Møller Mikkelsen i en pressemeddelelse fra Skattestyrelsen.

Ved årsopgørelsen sidste år loggede flere end tre mio. borgere ind via skat.dk i løbet af testweekenden, og derfor kan det virke som umuligt at komme igennem.

Der findes dog et smuthul, der sørger for, at du let og elegant kan springe køen over, så du på få minutter kan få svar på, hvor mange penge du skylder eller skal have tilbage.

Sådan springer du køen over

Selvom det måske lyder for godt til at være sandt, så kan du springe over den lange kø, som 400.000 danskere sidder i lige nu.

For at kunne se din årsopgørelse skal du gå ind på den populære app Skatteguiden. Her kan du nemlig tilgå din årsopgørelse allerede nu; endda uden at sidde i kø.

Skatteguiden er primært kendt for at komme med et kvalificeret og tidligt bud på, hvordan danskernes årsopgørelser ser ud, men den fungerer altså også som forlomme til den rigtige årsopgørelse.

Herunder kan du se, hvordan det ser ud inde i appen.

Foto: Skatteguiden