Der er A- og B-mennesker – og så er der C og D: Hvad er du?

En gruppe af forskere har fundet ud af, at der findes fire forskellige typer af mennesker, når det kommer til vores søvnbehov.

I det videnskabelige magasin ‘Personality and Individual Differences’ skriver et hold sibiriske forskere fra ‘Russian Academy of Sciences’, om deres resultater.

Læs også: 5 ting, du aldrig må tage med dig i seng

Ved at bede 130 mennesker om at holde sig vågne i 24 timer i træk og stille dem spørgsmål om deres døgnrytme, deres energiniveau, samt hvordan de havde præsteret den forudgående uge, fandt de frem til, at der grundlæggende findes fire typer af mennesker, når det kommer til søvn.

Læs også: Sådan falder du i søvn på mindre end ét minut

De to første kender du måske, men hvis ikke du passer ind i kategorien af A- eller B-mennesker, får du måske din længe ventede titel her:

A-menneske
Tidligt i seng og tidligt op. Det er sagen for dig, der er A-menneske.  Du vil typisk have mest energi mellem klokken 9 og 21.

B-menneske
Som natteravn, som man også kan kalde B-mennesker, trykker du helst på snooze-knappen og sover til langt op af formiddagen. Til gengæld er du helt kvik i låget ud på de sene timer.

Dit energiniveau, hvis du ifølge forskerne er et ægte B-mennesker, er højest mellem klokken 21 og 9. Altså modsat A-mennesket.

C-menneske
Du er overmennesket, vi alle misunder. I forskningsforsøget sov denne gruppe af mennesker gennemsnitligt 30 minutter færre end de andre grupper. På trods af et mindre søvn-behov, er du i hopla på alle tider af døgnet. Tillykke til dig.

Læs også: Her er ekspertens ABC-guide til at få et skud vitaminer 

D-menneske
Tilhører du denne gruppe, har du trukket nitten. Du er træt altid, hele dagen, på alle tider af døgnet.

Du kan prøve at gå til lægen og få tjekket, om du får nok vitaminer osv., men der er altså desværre bare nogle, der har lyst til at ligge i sengen hele dagen lang.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip