Der er plads til 10.000 flere butiksansatte i juletiden

Julen nærmer sig med hastige skridt - og butikkerne opruster i kampen om kundernes gunst og tegnebog.

Og en ud af fire butikker øger investeringerne i salgs- og markedsføringstiltag i forbindelse med julen, viser tal fra Dansk Erhverv.

For at nå det hele ansætter butikkerne ekstra arbejdskraft. Samlet betyder juletiden omkring 10.000 flere fuldtidsstillinger end normalt.

- Det er positivt at se, at butikkerne skruer op for investeringerne i juleperioden. Dansk økonomi har brug for, at der kommer gang i privatforbruget, og butikkerne gør en god indsats i den henseende, siger Dansk Erhvervs analysechef, Geert Laier Christensen.

En ud af hver tyvende butik vil hyre flere julehjælpere i år, end de gjorde i 2012, men otte procent vil hyre færre. 30 procent af butikkerne tager ikke ekstra hjælp ind i forbindelse med julen, viser Dansk Erhvervs analyse.

- For mange mennesker hænger juleindkøbene sammen den gode juleoplevelse i butikken med juleudsmykning og god service. Det kommer butikkerne til gode ved julesalget, som forventes at stige i år, siger Geert Laier Christensen.

De butikker, der deltog i Dansk Erhvervs undersøgelse, havde omkring 44 fuldtidsansatte. Samlet regner de med at hyre syv procent ekstra arbejdskraft i juleperioden.

Hvis man sætter det i forhold til den samlede beskæftigelse opgjort i årsværk i detailhandlen, indebærer det godt 10.000 ekstra heltidsstillinger i juleperioden.

Men der bliver formentlig tale om flere ansatte, da mange job i detailhandlen ikke er på fuldtid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip