Der er sat lidt mere gang i butikssalget

Der er kommet lidt mere gang i butikkernes kasseapparater hen over året. Og fra juli til august er ingen undtagelse, hvor detailsalget steg 0,6 procent, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er kun i de to første måneder af 2014, at der var fald i detailsalget.

Renses tallet for prisudvikling, men ikke for sæsonudsving og effekten af handelsdage, landede detailsalget i august 1,1 procent højere end i samme måned året før.

Ser man på danskernes tiltro til den økonomiske situation, så fik den et hak nedad i september, men ligger stadig historisk højt.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der er sket et fald i forbrugertillid efter et halvt år med stigninger. Indikatoren for forbrugernes tillid er faldet til 7,1 i september mod 11,4 i august.

- Denne morgens nye tal for udviklingen i detailomsætningen og forbrugertilliden er begge forholdsvis gode nyheder, siger Mira Lie Nielsen, økonom hos Dansk Erhverv.

- Detailomsætningen er igen stigende efter at have tabt momentum hen over sommeren og forbrugertilliden har godt nok taget et dyk nedad i denne måned, men ligger fortsat på et højt niveau, og en yderligere stigning ville være meget overraskende, siger hun.

Hos Dansk Erhverv forventer man, at 2014 reelt kan blive året hvor detailsalget og det samlede privatforbrug efter årevis med modgang bevæger sig opad, og dermed holder hånden under dansk økonomi og beskæftigelse.

Jan Størup Nielsen, senioranalytiker i Nordea, siger, at dagens rigtig gode nyhed findes i detailsalget.

- En fortsat fremgang i det private forbrug er helt afgørende for, at de spæde tegn på fremgang, som vi kan se i dansk økonomi, får ordentligt fodfæste og bliver til et selvbærende opsving, siger han i en kommentar til tallene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip