Der er stor forskel på stigning i husprisen

Er huset steget eller faldet i pris kommer helt an på, hvor i landet man bor. Selv om priserne på villaer og rækkehuse under ét har ligget stabilt i to år, dækker tallene over store regionale forskelle, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks fra oktober.

På landsplan er et hus steget med 0,1 procent siden sidste måned og en procent over det seneste år. Men bor man i Nyborg, er huset eksempelvis steget med 13,9 procent.

I den anden ende ligger Assens, der har haft et fald i salgspriserne på 22,8 procent sammenlignet med sidste år.

- Spændet mellem kommuner med den største stigning og det største fald er stort. Flere kommuner i provinsen har haft en procentuel høj prisstigning, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Kvadratmeterprisen lå i oktober på et gennemsnit på 11.266 kroner, og over de seneste to år har den ikke svinget mere end 350 kroner for villaer og rækkehuse.

Salgstiden er faldet med en procent siden sidste måned, og det tager nu 211 dage at få solgt. Over det seneste år er det blevet til at fald på fire procent - og tal fra oktober viser, at hvert fjerde hus bliver solgt på godt en måned.

- Københavns omegn står stadig for de hurtigste salgstider. Albertslund har førstepladsen i hurtigt salg med en gennemsnitlig salgstid på 91 dage for villaer og rækkehuse, siger Birgit Daetz.

Skive er én af de kommuner, der har haft det største fald i salgstiden. Her tager det i snit 188 dage at få solgt boligen - og det er et fald på 23 procent fra september til oktober.

Og køberne går efter helt specielle huse. Boliger, der bliver solgt hurtigst, det vil sige på under 10 dage, har generelt en bedre energimærkning end boligerne med de lange salgstider.

- Vi kan se, at kvadratmeterprisen er højere og nedslaget lavere på de huse, der sælges hurtigst. Det afspejler et marked, hvor der er rift om de populære boliger, og hvor køberne er villige til at betale prisen, når de finder drømmehuset, siger Birgit Daetz.

/ritzau/

 

Dagens Gossip