Der skulle saves en del: Madskribents søn risikerer fængsel for ponyhalshugning

Den 24-årige Carl Plum, søn af madskribent Camilla Plum, skar i sommer halsen over på en pony på stranden i Tisvildeleje. Nu risikerer han sammen med en 22-årig mand, som filmede slagtningen, at komme i fængsel.

Tirsdag skal sagen for retten i Helsingør, og anklager Rikke Hald går efter en ubetinget fængselsstraf.

- Det gør vi, fordi mishandlingen har så grov en karakter, siger hun og oplyser, at praksis ved lignende sager har været 20-30 dages fængsel.

- Hesten er blevet slået i hovedet, men ikke så hårdt, at den tabte bevidstheden. Den lå og sparkede, mens halsen blev savet over. Og det var ikke et hurtigt snit. Der skulle saves en del, siger hun.

LÆS OGSÅ: Camilla Plums søn tiltalt: Ponyen Tarzan led smertedøden

Ponyen fik skåret halsen over, bugen blev skåret op, og indvoldene blev fjernet. Ifølge anklageskriftet blev ponyen udsat for den højeste grad af smerte. Anklagen bygger på en vurdering fra Det Veterinære Sundhedsråd og en dyrlæge, som skal vidne i retten.

Carl Plum erkender, at han førte kniven, men nægter sig skyldig i anklagerne om mishandling, fortæller hans advokat, Karoly Németh.

- Han nægter ikke, at det er ham, der har skåret hovedet af hesten. At det er grov mishandling, det vil han bestride. Man skal jo slagte hesten på en eller anden måde, siger advokaten, der kalder kravet om frihedsstraf "tåbeligt".

Carl Plum slagtede ponyen, der var ejet af familien, for at spise den til sankthans. Det har han skrevet i et brev til sin mor. Brevet blev offentliggjort på det venstreorienterede netsite Modkraft.dk.

Ifølge brevet blev slagtningen forstyrret af "oprørte forbipasserende", og derfor blev arbejdet ikke gjort færdigt.

En mand fandt den hovedløse pony på stranden omkring midnat og ringede til politiet. Indvoldene lå i nærheden, mens hovedet blev fundet dagen efter ved familien Plums sommerhus i Tisvildeleje.

Den 22-årige erkender, at han filmede slagtningen, men nægter, at han dermed har overtrådt loven, oplyser advokat Ulrik Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip