Derfor bliver det kedeligt at knalde den samme person

De fleste mennesker i Danmark lever i monogame forhold. Der er nogle, hvor der er plads til oplevelser og singler, som stadig søger kærligheden. Fælles er dog, at alle drømmer om den der eneste ene, som de kan blive gamle med, fortæller Elite Daily.

Men det er jo heller ikke uden problemer. Ud over alle de udfordringer og prøvelser, man vil komme igennem, så er der også et faktum, som partnere må affinde sig med. 

Læs også: Fyr forlangte åbent forhold med kæresten - det kom han til at fortryde voldsomt

De kommer aldrig til at have sex med en anden igen. Men hvad værre er, så bliver det kedeligt efter et stykke tid. Ikke for alle, men nogle. Der kan gå årtier eller få år. 

Men hvorfor bliver det kedeligt at stikke til den samme person efter noget tid?

Mennesker er ikke naturligt monogame. Vi er ikke bygget til at affinde os med én partner for livet. Men det betyder ikke, at man skal blande dating- og ægteskabstraditioner sammen med de kolde facts om, hvordan vi som pattedyr forplanter os. 
Sex er forplantning. Hvilken farve gardinerne i soveværelset skal være, er ikke. 

Læs også: Derfor søger utro kvinder sex i stedet for skilsmisse

Ifølge Jennifer Abbasi fra Live Science, så mister kvinder lysten til sex med tiden. Mænd har en nogenlunde konstant lyst til sex.
Hun fortæller, at når kvinden går fra passioneret kærlighed til medfølende kærlighed, så sker der en nedgang i lysten. Denne ændring i kærligheden kommer oftest, når man indtræder i et seriøst forhold. 

Sexforsker Sarah Murray siger også, at det kræver lidt kreativ tænkning at holde gnisten i gang efter mange år, og det er derfor, at kvinder ofte begynder at “kede” sige.
Mange gange opfordrer et forhold jo til, at man slapper af i hinandens nærvær. Hvilke også har den effekt, at vi ikke gør så meget for at give et godt indtryk, som vi ellers ville have gjort med en “ny” kæreste,- siger hun.

Læs også: Sandt og falsk om monogami: Er vi skabt til kun én partner?

Christopher Ryan fra Psychology Today fortæller, at når mænd er i et monogamt forhold med den samme kvinde i årevis, så vil det dræne hans libido. Hverdagens små problemer sniger sig ind soveværelset og tager fokus dobbeltsengens evner for parforholdet.

Melissa Dahl fra NYMAG fortæller, at det faktisk er sværere for kvinder at være monogame. Effekten af at langt forhold og presset fra et sexdrive der, ifølge deres biologiske ur, burde være det mest aktive, gør, at kvinder higer efter mere udenfor forholdet.

De rammer nemlig deres seksuelle højdepunkt mellem 30- og 40-års alderen, hvor mænd rammer den i midten af 20erne.

 

Dagens Gossip