Derfor bliver du mere lykkelig af at elske katte

Flere forskere slår nu det fast, som katteejere har vidst i årevis. Kæledyret kan være kuren mod alt fra hjertesygdomme til depression. Det skriver Huffington Post

I 2008 slog forskere for University of Minnesota fast, at man mindsker risikoen for at dø af et hjerteanfald, hvis man anskaffer sig en kat.
De amerikanske forskere fulgte i ti år 4,500 mennesker, hvoraf tre ud af fem var katteejerne.  
Resultaterne viste, at folk med kat havde 30 procent lavere risiko for at dø af et hjerteanfald, end folk uden kat.

Dét er værd at tænke over - ikke mindst når din kat skriger hysterisk og kredser i din nye taske. 
 

Læs også: Forskere har komponeret musik kun for katte - lyt med her

God mod depression 
Kuren mod depression kan også meget vel have knurhår.   

Forskning viser, at kæledyr ikke blot er humør-boostere for deres ejere, men også kan være med til at give folk med depression en bedre hverdag. 
Udover deres kammeratlige selskab, så tilfører et kæledyr en daglig rutine og et ansvar, der ikke ville være tilstede, hvis man sad alene derhjemme. 
Især katte er gode i kampen mod depression, da de ofte udstråler fred og ro, hvilke kan smitte positivt af på deres tobenede ejere.

Halen stritter højt i vejret på katten, når du træder ind ad hoveddøren, hvorefter din kat kælen gokker hovedet mod dine ben. Kattens selskab er godt selskab.

På Miami University og Saint Louis University har forskere desuden fundet frem til, at kæledyr udfylder vores sociale behov på hel samme måde som andre mennesker kan. 

Læs også: Kat er død, efter den blev farvet af pink-besat ejer

Meditativ brummen
Katte sover mange timer i døgnet – og det burde vi måske også, da en solid middagslur eller to slet ikke er en dum idé.

Søvnstudier viser, at både hukommelse, kreativitet og produktivitet får bedre kår hos os mennesker, når man ligesom katten tager os en god middagslur i dagligdagen.

En meditativ og sund brummen. Sådan kan kattens spinden beskrives, da forskning viser, at vi mennesker mindsker vores stressniveau og blodtryk,
når vi lægger øre til kattespinden. Den veltilfredse lyd foregår desuden i vibrationer fra 20 til 140 hertz, hvilket ifølge visse forskere er frekvenser,
der har en positiv indflydelse i forebyggelse af forskellige sygdomme.

Der er altså flere gode argumenter for at anskaffe sig en kat. Og så er de selvfølgelig mega søde og seje. 

 

 

Dagens Gossip