Derfor bliver mænd og kvinder jaloux over vidt forskellige ting

Jalousi viser sig meget forskelligt hos kvinder og mænd:

Mænd kan ikke greje tanken om, at deres kæreste eller kone er dem fysisk utro: Altså har sex med en anden. Om hun har følelser for elskeren eller ej, er ikke lige så vigtigt.

Kvinder derimod bliver mest sårede over følelsesmæssigt utroskab – også selvom manden aldrig når at have sex med den, han er faldet for.

Forskellen er interessant, synes forskere fra Chapman Universitet og Los Angeles Universitet i Californien, UCLA.

De har derfor undersøgt om opdelingen mellem kønnene holder ved at spørge mere end 63.000 homo-, bi- eller heteroseksuelle mænd og kvinder.

Læs også: Derfor knalder mænd uden om, når konen er gravid

Forskellen mellem Venus og Mars
Testpersonerne skulle svare på, hvad der ville såre dem mest: 

1) At deres partner havde sex med en anden (uden at have følelser for vedkommende).

2) At deres partner blev forelsket i en anden (uden at have sex med vedkommende).

Fysisk utroskab sårede 54 procent af de heteroseksuelle mænd mod kun 35 procent af kvinderne.

Emotionelt utroskab, altså en forelskelse, sårede 46 procent af mændene mod 65 procent af kvinderne.

Biseksuelle mænd og kvinder blev mindre påvirkede af fysisk utroskab (henholdsvis 30 procent og 27 procent). Homoseksuelle mænd og kvinder blev også mindre påvirkede af fysisk utroskab end de heteroseksuelle gjorde i forsøget (32 procent af mændene og 34 procent af kvinderne).

Læs også: Kvinder fortryder oftere utroskab end mænd

Urmennesket får skylden
Konklusionen i forsøget blev derfor, at mænd i højere grad bliver såret af fysisk utroskab, mens det går kvinderne mest på, hvis deres partner bliver forelsket i en anden.

Forskerne mener, det skyldes, at mænd evolutionært set har måtte bekymre sig om at føre deres gener videre. Uægte børn som følge af utroskab er derfor en hæmsko for at sikre egen DNA's overlevelse så at sige.

Omvendt betyder den følelsesmæssige tilknytning noget for kvinderne, fordi den afgør, om et eventuelt barn og en familie trives.

Er du enig i resultaterne: Altså at mænd såres mest af fysisk utrsoskab, mens kvinder såres mest af følelsesmæssigt utroskab?

 

Dagens Gossip