Derfor bør du spise bananer hver eneste dag

Foto: Shutterstock

Her er nogle af grundende til, at bananen er en af de bedste frugter, der findes.

Bananen er en af de mest populære frugter i verden, men det er de færreste der ved, hvor vanvittig sund, den er.

Dagens.dk har samlet alle de ting, bananen kan hjælpe din krop med, og det er ikke så lidt. 

Depression:

Forskning med folk, der lider af depressioner har vist, at en banan om dagen hjalp en stor del af dem til at få det bedre. Det er bananens indhold af tryptophan, der er et protein, som kroppen omdanner til serotonin, der er et hormon, som får os til at slappe af, og giver os følelsen af at være glade. 

Bananen indeholder desuden vitaminet B6, der regulerer niveauet af glykose, der er en vigtig faktor i, hvordan ens humør er. 

Blodmangel (Anæmi)

Bananer er propfyldt med jern, der stimulerer produktionen af hæmoglobin, der reducerer risikoen for at udvikle blodmangel.

Blodtrykket

Bananer indeholder kalium og en meget lille smule salt, der er med til bekæmpe forhøjet blodtryk. 

Hjerneaktivitet

200 elever fra en skole i England deltog i et forsøg, hvor de spiste bananer til morgen- middag og aftensmad for at se, om det kunne hjælpe på deres eksamensresultater. Konklusionen blev, at indholdet af kalium i bananerne var med til at få dem til at blive mere rolige, hvilket bidrog til bedre forberedelse.

Forstoppelse

Fibrene i bananer er en af naturens bedste virkemidler til en god fordøjelse. 

Tømmermænd

Bananer er et glimrende middel mod tømmermænd. Årsagen skal findes frugtens evne til at berolige maven. 

Myggestik

Indersiden af en bananskræl kan ifølge nogle være medvirkende til, at hævelsen bliver nedsat, ligesom det nedsætter irritationen og lindrer smerten. 

Mavesår

Den bløde og smidige struktur, bananen er i besiddelse af, gør at den er skånsom for maven, og dermed fungerer rigtig godt, når man har mavesår. Bananer neutraliserer syreniveauet i kroppen og nedsætter irritation i maven ved at skabe et tyndt beskyttende lag i maven. 

Kropstemperatur

Mange kulturer bruger bananer til at regulere kropstemperaturen. I Thailand er det eksempelvis normalt for gravide at spise bananer, så de kan bidrage til at barnet bliver født med en normal kropstemperatur. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip