Derfor dør dit mobilbatteri før tid: 5 tips til at forlænge batteriers levetid

Skrevet af Kirstine Petersen

12/10/2015

Mest læste i dag

De fleste mobiltelefoner har i dag et såkaldt lithium-ion-batteri. Det er ikke en evighedsmaskine, og hvis du vil sørge for, at batteriet holder så længe som muligt, er der god grund til at følge disse råd, som det schweiziske batteri-firma ‘Battery University’ er kommet frem til virker bedst.

Sluk telefonen
En elektronisk genstand bør være slukket, når den bliver opladt, råder Battery University. Det kan så at sige “forvirre” og dermed sænke opladningsprocessen, hvis telefonen er tændt, samtidig med at opladeren kører på fuld blæs, viser firmaets undersøgelser. 

Drop nat-droppet
Der er ingen grund til, at din telefon ligger og sluger strøm hele natten. Batteriet bliver slidt af at arbejde hele natten, så overvej i stedet at oplade telefonen, inden du går i seng, eller når du står op. Nok skal batteriet have “mad”, men der er jo ikke nogen grund til, at det ligger i drop en hel nat, hvis en halv time er nok.

Oplad lidt ad gangen
Der er ingen grund til at overfodre telefonen, ligesom der heller ikke er nogen grund til at sulte den. Moderne telefoner har ikke godt af at blive afladet helt, så en tommelfingerregel er dermed, at hyppige og kortere opladninger skåner batteriet mest. 

Læs også: Han har dårligt signal på sin mobil - så ringer han til dette geniale nummer

Træk stikket inden de 100 procent
Lithium-ion-batterier har ikke behov for at være helt opladt, ifølge Battery University. Træk derfor gerne stikket, lidt før telefonen er ladt 100 procent op.

Oplad et køligt sted
De fleste har prøvet at glemme sin telefon i solen eller en varm bukselomme og her dermed set, at resultatet er en lettere sløv – nogle gange helt overophedet - telefon. Det skyldes, at lithium-ion-batterier og varme ikke går hånd i hånd. Forsøg hellere at oplade din telefon et køligt sted – og overvej også, om dit hylster til din telefon holder på telefonens varme og dermed er med til at overophede den. Læg også mærke til, om din oplader gør din telefon meget varm, når de er sat sammen. Hvis det er tilfældet, bør du trække stikket flere under opladningen, lyder rådet fra Battery University.
 

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler: