Derfor er det dumt at stalke din date på Facebook

Med de muligheder vi i dag har for at snage i folks privatliv gennem internettet, så er det næsten oplagt at gøre det forud for fx en date eller i andre sammenhænge, hvor vi skal møde et andet menneske for første gang. Men ifølge ny forskning så kan det have en negativ indvirkning på den måde, vi agerer på, når mødet bliver virkelighed.

Sådan må du bruge din telefon, når du dater. Se, hvad mændene foretrækker, på Femina.dk

Forskningen fra Benedictine University i Lisle, Illinois, der er blevet offentliggjort i tidsskriftet Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking, viser, at vi bliver mere nervøse, inden vi skal møde et fremmed menneske, hvis vi først har stalket ham eller hende på fx Facebook. Det skriver Prevention.com.

Endnu værre ved social angst

Deltagerne i den lille undersøgelse fik målt den elektriske aktivitet på deres hud, som bl.a. kan afspejle nervøsitet, både før og efter de skulle møde fremmede mennesker. Nogle af deltagerne var blevet bedt om at tjekke den person ud, de skulle møde, på Facebook først. Og disse personer viste de største elektriske udladninger, da de skulle møde den fremmede personligt.

Tjek hvilken farve tøj og læbestift, du skal vælge på din date, på Femina.dk

Forskningen viste især, at hvis du i forvejen har problemer med at skulle fungere i sociale sammenhænge, så kan det gøre det endnu værre for dig, at du har dannet dig et indtryk af personen gennem Facebook.

- Med Facebook så giver folk sig til at snuse rundt, og så begynder vi at gruble over det, vi ser, og det kan lede til øget nervøsitet, siger Shannon Rauch, der er leder af undersøgelsen og adjunkt i Psykologi ved Benedictine University.

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk  Aller Media.

 

Dagens Gossip