Derfor er du afhængig af kaffe

19/06/2014 09:35

Aller Media

Nyheder

Mest læste i dagSkal du have kaffe hver dag? Har du et særlig blødt punkt for bacon, og hader du broccoli, ja så er du offer for dine egne gener. Det skriver discovermagazine.com.Vil du ud af din kaffe-afhængighed, så følg disse råd


Forskere fra University of Trieste og the Burlo Garofolo Institute har testet gener og kigget nærmere på, hvordan de spiller sammen med afhængigheden af bestemte madvarer, og de fandt frem til, at der er en særlig grund til, du ikke kan modstå visse madvarer.

Hele 17 gener er forbundet med bestemte præferencer indenfor mad, heriblandt kaffe, broccoli, bacon, is, artiskok, mørk chokolade, blå-ost, lever, olie og smør på brød, appelsinjuice, yoghurt, hvidvin og svampe. Det er disse gener, der bestemmer, om du særlig godt kan lide noget mad og hader andet. Kan ændre en diæt


Direktør for The Human Nutrition Research Centre i Newcastle University, John Mathers, ser på de nye undersøgelser med forhåbningen om, at det kan betyde noget for fremtidige slankekure og diæter:- Det tester, om vi kan have større succes med diæter, der har en personlig tilgang og en del af det er at bruge de genetiske informationer.Han forklarer, at generne kan være med til at bestemme, hvordan enkelt personer reagerer på forskellige fedttyper og det kan være forskelligt fra person til person, så derfor bør en diæt også være tilpasses netop det og de ting, som personen, hader eller elsker af madvarer.   


Mangler du en god grund til at spise broccoli? Her er den!

Det kan altså ikke betale sig at blive rasende på dig selv blot fordi du er nødt til at have en kop kaffe. Det er genetisk betinget. Af samme grund kan du ikke ændre ved, at du hader broccoli i din sunde kost. Her kan du til gengæld prøve at erstatte det med noget andet sundt, som du elsker, og måske kan blive afhængig af.

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media