Derfor er kvindelige danske pensionister de mest lykkelige i Europa

De kvindelige danske pensionister er de lykkeligste i hele Europa.

Sådan lyder en af konlusionerne i statistikorganisation Eurostates årlige kortlæggelse af, hvem der er de mest lykkelige europæere.

Statistikkerne tildeler de danske kvinder mellem 65-74 år en imponerende score på 8.6 ud af 10 – og derved er kvinderne i den tredje alder at finde på førstepladsen i denne kategori.

I lykkestudiet fremhæves blandt andet høje pensionsordninger som væsentlig årsag til veltilfredsheden, og hos Ældre Sagen har man flere forklaringer på den udbredte lykkefølelse.

Læs også: Det er ikke danskerne: Her er verdens lykkeligste folk

- Som regel går kvinder tidligere på pension end mænd, hvilket giver dem god mulighed for at være sammen med børnebørn. Dét er guld i alderdommen, siger Margrethe Kähler, chefkonsulent hos Ældre Sagen til Dagens.dk.

Glæden hos de ældre danskere skal ifølge undersøgelsen også findes i det faktum, at pensionisterne ikke er tvunget til at passe børnebørnene.

Det er derimod tilfældet for halvdelen af de ældre britiske borgere, der må indstille sig på en fast rolle som børnepassere på grund af økonomiske hensyn. 

Sundt foreningsliv
I gennemsnit er hver dansker medlem af lidt under tre foreninger, hvilket også har en positiv indflydelse hos dem af os, der ikke længere er en del af arbejdsmarkedet.

- Kvinderne er især gode til at komme ud i foreningslivet. De ender ikke i en ensomhedslomme, hvilket man godt kan se mænd gøre, siger Margrethe Kähler.

Undersøgelsens resultater viser, at europæerne bliver mindre tilfredse med tilværelsen, jo ældre de bliver.

Men sådan er det ikke i Danmark og Schweiz, der med længder er de to lande, hvor man finder de mest lykkelige 65-74 årige borgere.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip