Derfor er mænd bedre til at finde vej end kvinder

Er du kvinde, og sidder du desperat og fumler med GPS’en, mens din mand helt instinktivt ved, hvilken retning der er den rigtige?

Så er der formentlig en meget naturlig forklaring på, hvorfor han er bedre til at finde vej.

Som med så meget andet i menneskelivet handler det om sex. Det mener en gruppe forskere fra University of Utah

I et studium undersøgte de to afrikanske stammers evne til at navigere. Ved at teste medlemmerne af stammerne i Namibia kunne antropologerne fastslå, at mænd klarede sig bedre og rejste længere under vejfindings-opgaverne. Jo bedre de var til at finde vej, des flere børn havde de med forskellige kvinder.

Læs også: Dybvandsdykkere opdager et væsen, som de har svært ved at tro er ægte

Forskerne konkluderer derfor, at evnen til at navigere er bedre hos mænd, fordi forfædre med evnen i højere grad kunne formere sig.

“Det er første gang, nogen har prøvet at trække en linje mellem rumlige evner, navigation og reproduktiv succes. Det meste af kæden har været antaget i videnskabelig litteratur,” siger Layne Veshro, som er hovedforfatter på projektet.

Den rumlige intelligens og evnen til at finde vej er den mest markante forskel, man har fundet i forskningen, mellem de to køn.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip