Derfor er sammenligningssider vigtige for dig

Som forbrugere jagter vi altid den billigste pris for det produkt, vi har udset os. I denne proces er de forskellige danske sammenligningssider et nyttigt værktøj for forbrugerne, påpeger Professor fra Copenhagen Business School Niels Bjørn-Andersen:

- Sammenligningssider har en vigtig funktion for de danske forbrugere, beretter han.

- Virksomhederne skal passe på, når nogen overvåger deres branche. De kan eksempelvis ikke alle tage den samme pris for produktet, så sammenligningssider kan være med til at presse virksomhederne på prisen, konkluderer han.

En rapport fra Konkurrence– og Forbrugerstyrelsen viser også, at man kan spare 10%, når man vælger det billigste produkt fra sammenligningsider i forhold til den gennemsnitlige pris. Udover pengene i hånden er der også meget tid at spare, når man skal undersøge produktet og priserne hos de forskellige udbydere.

Sammenligningssiderne findes efterhånden inden for stort set alle brancher. Mange kender nok Momondo.dk som fly– og rejseside, Hotels.com og EDP-priser.dk inden for deres respektive produktgrupper og pricerunner.dk, som dækker flere brancher.

Derudover er der kommet flere sammenligningssider, som afdækker brancher, hvor priserne kan være af mere kompleks karakter. Inden for eksempelvis forsikringer er forsikringsguiden.dk en brugbar side, imens Samlino.dk laver sammenligninger og vejledninger inden for både bank-, A-kasse- og bredbåndverdenen.

Uanset hvilken produkttype man er på udkig efter, er det fordelagtigt at lægge vejen forbi en sammenligningsportal, der dækker det givende produkt. De er alle gratis for forbrugeren, og man har således intet at miste ved at tjekke sammenligningerne ud, inden købet foretages.    

 

Dagens Gossip