Derfor får mange kvinder ikke orgasme

For mænd er der i større grad orgasmegaranti, når de forlyster sig på lagnerne end der er for kvinder, men det er ikke fordi kvinder ikke har evnen til at opnå orgasme.

Det handler i højere grad om, at kvinder har svært ved at give slip og give sig hen, mener orgasmeeksperten Katrine Berling.

- Kvinder har ofte svært ved at tage imod og bruger mere energi på at tænke på deres partner i stedet for bare at nyde. Hvis hun modtager kan hun måske tænke, at han begynder at kede sig – og så begynder hun at stresse.

- Mærker han, at hun begynder at stresse begynder han måske også at stresse, og sådan kan det ellers fortsætte og lysten ryger sig en tur, siger sexolog og parterapeut Katrine Berling.

10 sex myter om orgasme og onani. Læs mere på q.dk

I sexaktens hede vil mange kvinder opleve, at de næsten er ved at nå klimaks, men at noget alligevel stopper dem fra at nå helt til tops i en orgasmerus.

Mange kvinder tror de skal være den passive, pæne pige, som blot ligger og venter på at manden tager fat, men her tager de fejl, mener Katrine Berling.

- Orgasmen kommer ikke af sig selv. Man er nødt til at lægge lidt energi i det for at få noget igen. En stor orgasme kræver et stort show, siger Katrine Berling.

Orgasme guide:  Få hjælp til din orgasme på q.dk  

Drop jagten

Orgasmefiksering kan være en dræber, når det lige præcis kommer til orgasmer.

Netop fordi man overtænker det og lige frem søger orgasmen, glemmer man alt om at være i nuet og bare nyde.

- Hvis man stresser over sin orgasme, så kommer den ikke, men hvis man derimod bare slapper af og lever sig ind i processen kan det være den kommer helt af sig selv, siger Katrine Berling og pointerer, at det også er vigtigt at udvide sit seksuelle repertoire, således man lærer at nyde på flere måder.

- Orgasmen er lidt som et klaver. Spiller du altid på de samme tangenter, vil du altid få den samme melodi – du oplever med andre ord ikke noget nyt. Der findes et væld af forskellige orgasmetyper, men du vil kun opleve dem, hvis du prøver dig frem med forskellige metoder.

- Men igen er det vigtigt at holde fast i, at det er processen og ikke målet, der bør være i fokus, siger Katrine Berling.

Af Gitte Holm, Q.dk, NewsDesk, Aller media

 

Dagens Gossip