Derfor fejler du med slankekuren

Skrevet af Aller Media

12/04/2014

Dagens topnyheder



Sommeren kommer tættere og tættere på. Faretruende tæt på, hvis du ikke føler, du har kroppen til at spankulere rundt i bikini på alverdens strande. Nu er der heldigvis ingen som siger, at du ikke kan se forrygende dejlig ud på stranden, selvom du har topmave og lidt ekstra på sidebenene. Men ønsker du at tabe dig inden sommersæsonen, så sæt nogle realistiske mål for din nye vægt. 

Alt for mange knækker nakken på ikke at overveje, hvad det endelige (og realistiske) mål er, skriver womanshealthmag.com.



En ny undersøgelse trykt i Journal of Human Nutrition and Dietetics afslører, at kvinder har tendens til at have urealistiske forventninger til deres vægttab. Flertallet af testdeltagerne sagde, at den optimale vægt var omtrent 20 procent lavere end den, de senere måtte sande var den realistiske at nå.



Skuffende vægttab


Dawn Jackson Blatner er diætist og ernæringsekspert, og hun kritiserer slankeprogrammerne på TV for at give et urealistisk billede af, hvad folk kan tabe og hvor hurtigt. For uden fjernsyn og professionel hjælp, suser det sjældent derud af. Vægttab er hårdt arbejde. Og sætter du ikke de rette mål, så kommer du altså slet ikke i mål. 



Han siger det er verdens nemmeste kur - Lægen på udeoghjemme.dk råder til, at du spiser på denne måde, hvis du vil tabe dig


- Jeg ser så mange kvinde i min praksis, der er der for at tabe sig, og lige meget hvor gamle de er, så har de fleste uhensigtsmæssige mål for deres vægttab, siger Dawn Jackson Blatner.



Men hvad er så et godt mål at sætte sig? Ifølge Dawn Jackson Blatner så er det forventeligt at tabe flest kilo de første uger, og så er det okay, at det går langsommere derefter. Det er sundest med et langsomt vægttab og så skal du lande på en vægt, der falder dig naturligt, når du spiser sundt og ikke er besat af at tabe dig. 



Har du prøvet 8-timers kuren? Se mere om den på udeoghjemme.dk



Du skal finde det sted, hvor din krop har det bedst, og det er endnu en grund til, at det med målsætninger er svært. Er du overvægtig, kan det være svært at vide eller regne ud, hvor din krop har det bedst. Men tænk eventuelt over, om du kan huske en gang, hvor du havde en god vægt, hvor du var glad, tilfreds og ikke hele tiden påpasselig – husker du det, så er dit mål at komme ned på den vægt, du havde der. 

Af Mette Skøtt, udeoghjemme.dk/NewsDesk, Aller Media