Derfor kommer du for sent

Kommer du også hele tiden for sent? Så er det højst sandsynligt, fordi dit indre ur går anderledes end alle andres. For afslappede typer går der nemlig 77 sekunder på et minut, viser nyt studie.

Du kender helt sikkert følelsen af, at lige meget for tidligt du står op, så når du aldrig at blive helt klar, inden du skal ud af døren.

Du ved det godt, og du skammer dig, når du halser ind til mødet ti minutter for sent med alles vrede blikke rettet mod dig.

Men det er som om, at tiden bare gik hurtigere denne måned, end du syntes, den skulle.

Og det gjorde den måske også, skriver norske VG.

Du regner forkert
Den mest oplagte årsag til, at du altid kommer for sent er ganske enkelt, at du ikke er i stand til at beregne nøjagtig hvor lang tid, ting tager.

Forsøg antyder, at når vi skal anslå hvor lang tid, noget tager, skærer vi 40 pct. fra. Mener vi, at noget tager seks minutter, tager det altså oftest ti.

Læs også: Par kommer for sent til deres fly og bliver desperate

Du er god til multitasking
Der er dog ikke kun negative ting at sige om personer med disse tidsbedrag. Forskere som har undersøgt emnet er kom i 2003 frem til, at de der ofte kommer for sent, til gengæld er virkelig gode til at multitaske - at klare flere opgaver på én gang.

Forklaringen kan være, at multitaskere overvurderer hvad de er i stand til og underbevidst ikke erkender, at de ikke kan nå det hele.

Du er afslappet
Forskeren Jepp Conte ved San Diego universitet, der stod bag undersøgelsen, har knyttet det at komme for sent til forskellige personlighedstyper.

Anspændte og målrettede personer er højst sandsynligt mere punktlige, mens afslappede personer oftere kommer for sent.

Og faktisk oplever disse to personlighedstyper tiden helt forskelligt. Når de målrettede personer skulle tælle til ét minut i hovedet, tog det 58 sekunder. De afslappede mente først, at der var gået et minut efter 77 sekunder.

Læs også: Her er grunden til du altid kommer for sent

Her er løsningen
Der er desværre ikke meget at gøre, hvis du er en af typerne, der kommer for sent. Ikke andet end at reagere på erkendelsen, at du er én af dem.

Næste skridt er at blive enig med dig selv om, at du ikke kan være flere steder på én gang og derfor planlægge færre gøremål.

Kan du ikke lægge multitasking-vanerne fra dig, bør du istedet dele opgaverne op i hovedet, så du tildeler hver gerning et realistisk antal minutter.

Og så skal du huske på, at du regner forkert og indlægge den ekstra tid i dine planer.

Så bliver det måske ikke så pinligt at møde ind på arbejde i morgen.

.

Dagens Gossip