Derfor lever kvinder længere end mænd

Statistikken taler sit eget tydelige sprog.
I Danmark bliver kvinderne i gennemsnit 81,9 år gamle. For mænd er tallet 78. Det vil sige en gennemsnitslevetid på næsten fire år mindre for mændene.

Men hvorfor er det egentlig, at der er så stor forskel på, hvor længe mænd og kvinder lever?

LÆS OGSÅ: Drik løs: Kaffe er godt for leveren

Det har sundhedsmagasinet Health.com spurgt læge og ekspert i kønsspecifik medicin, Marianne Legato, om.

Her er fire af de punkter, hun kom ind på:

1. Kvinder er ikke så vovede som mænd
Den del af hjernen, som står for ansvarlighed og risikovurdering er meget langsommere om at udvikle sig hos mænd, end den er hos kvinder, fortæller Dr. Legato.
Det betyder rent ud sagt, at drenge - og mænd - løber flere risici end deres kvindelige modstykker, og derfor er skader som følge af uheld også den tredjehyppigste dødsårsag blandt mænd. For kvinder ligger den nummer 6.

LÆS OGSÅ: Tynd gravid mor langer ud efter andre gravide: I bruger maven som undskyldning for at tage på

2. Pigefostre er sejere end drengefostre
Ifølge Dr. Legato undfanges der to en halv gange så mange drenge som piger. Men de små mandlige fostre er langt mere tilbøjelige til at dø inde i maven, så derfor er fødselstallet for drenge og piger meget tæt på hinanden.

3. Kvinder tænker mere på helbreddet
En amerikansk undersøgelse viser, at sandsynligheden for, at en mand har været ved læge det seneste år, er 24 procent mindre, end den er for en kvinde.
Desuden får mænd langt sjældnere tjekket deres kolesteroltal.

LÆS OGSÅ: Danmarks dyreste læge: Så meget får han i løn

4.Kvinder har stærkere sociale netværk end mænd
Ifølge Helath.com har folk med stærke sociale netværk 50 procent lavere risiko for at dø tidligt end folk uden særligt store sociale bånd.
- De fleste mænd har det med at holde deres bekymringer for sig selv, mens kvinder har større tendens til at række ud efter andre og tale med dem om det, siger Dr Legato til sundhedssiden.
Den eneste undtagelse er dog gifte mænd, hvilket samtidig viser hvorfor de ifølge flere undersøgelser lever længere ig sundere liv end ugifte mænd

 

Dagens Gossip