Derfor må du aldrig give dit kort fra dig, når du betaler med kontaktløs betaling

Det er nu et år siden, at de såkaldte kontaktløs betalingskort blev annonceret herhjemme, og lige siden har de heldige indehavere været forskånet for at skulle køre deres betalingskort gennem maskinen, når der skulle handles.

I stedet skal de smarte betalingskort blot scannes over dankortautomaten. Dermed slipper man for at skulle indtaste sin kode, så længe købet er på under 200 kroner.

Imidlertid er man også mere udsat for potentiel svindel med et kontaktløs betalingskort. Det skriver britiske Mertro.

Ifølge de eksperter, som avisen har talt med, så bør et kontaktløs betalingskort aldrig forlade indehaverens hånd, men det sker desværre ofte, når eksempelvis ekspedienter beder om kortet for at hjælpe eller fremskynde en handel.

Men det er en fejl fortæller Andrew Goodwill, der arbejder hos Goodwill Group, der har til formål at vejlede i forbindelse med kreditkortsvindel.

- Hvis en kunde giver sit kort væk, gøres vedkommende pludselig mere sårbar, da kortet let kan blive ulovligt scannet. Derfor bør man ikke give sit kort væk, forklarer han og understreger, at der ikke skal meget til, før et en transaktion pludselig er gennemført med et kontaktløs betalingskort.

Desuden fortæller Andrew Goodwill, at man heller aldrig bør placere ens tegnebog på kortlæsere, da der er en risiko for ‘card clash’ - altså at flere kort aktiveres – hvis man vel og mærke ejer flere kontaktløs betalingskort. 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip