Derfor må du ikke opbevare brød i en plastikpose

08/04/2016 13:21

Morten Larsen

Nyheder

Mest læste i dag

Der er flere muligheder, når det gælder opbevaring af brød, da både plastikposer, brødkasser, køleskabe og frysere alle er mulige opbevaringssteder for den basale fødevare med krummer i.

Du bør dog undgå flere af disse mulige gemmesteder, lyder det på den norske hjemmeside Godt, der i en artikel forklarer, at løsningen hverken skal findes inde i fryseren eller i de gennemsigtige plastikposer, hvis du vil holde brødet frisk så længe som muligt.

Den norske mesterbager Robert Storås forklarer til Godt, at man bør undgå at putte de hjemmebagte eller nyindkøbte boller i køleskabet, hvilket måske kan lyde lidt mærkeligt, da køleskabet er opfundet til at få vores fødevarer til at holde længere.

1. Undgå køleskabet
- Køleskabet kan fjerne smagen fra brødet, mens det fremskynder den proces, hvor brødet bliver hårdt og tørt. Den lave temperatur forsinker dannelsen af mug, men er ikke hensigtsmæssig i forhold til smagen og kvaliteten, siger Robert Storås.

2. Plastikfælden
Lad være med at lægge dit nyindkøbte brød i plastikposer fra dagligvarebutikken, da poserne er fremstillet af genbrugsmaterialer, der indeholder en række stoffer, der kan have en negativ effekt på brødet, lyder advarslen fra det norske Mattilsynet.

- Brød har brug for luft, og plastik- og indkøbsposer er derfor dårlige. Intet luft gør brødkvaliteten dårlig på kort tid, siger bageren.

3. Skiveskåret brød
Skiveskåret brød er populært, men brødets levetid er ikke noget at råbe hurra for.

Læs også: Drop giftige kemikalier: Der er nemme og naturlige løsninger på irriterende myrer

- Det er praktisk at skære brødet i en maskine, men jeg vil bestemt ikke anbefale det, hvis du ønsker at holde dit brød frisk længe. Hvis du skærer brødet vil der automastik komme mange områder, hvor luften kan komme til. Jo større lufttilførelse, jo hurtigere bliver brødet tørt, siger Robert Storås.

4. Frys kun brødet, hvis det er nødvendigt
Den norske bager opfordrer folk til at undgå at fryse brød, hvis det er muligt. Brødet kan naturligvis holde længere, men kvaliteten vil dale drastisk, når brødet bliver taget op og lagt i fryseren.

Brødet skal opbevares i en lufttæt beholder eller pose, hvis du vælger en nedfrysning af fødevaren med krummer i. Du bør lade brødet tø helt op, når du tager det ud af fryseren, lyder rådet fra bageren.

5. Den simpleste løsning er bedst
I sidste ende er de enkelte løsninger ofte de bedste, når det gælder om at holde dit brød frisk.

- Dæk brødet med et viskestykke ved stuetemperatur, læg det i en brødkasse eller keramisk krukke, lyder rådet fra Robert Storås. 

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler: