Derfor skal du drikke mælk efter træning og ikke vand

Selvom de fleste griber til vand eller særlige sportsdrikke, når de er færdige i fitnesslokalet, så bør man faktisk drikke mælk, når man skal have fyldt depoterne op efter træning. 

Det er konklusionen i en ny dokumentar fra BBC, der undersøger forskning omkring de mest populære mad- og drikkevarer i Storbritannien, skriver Telegraph

Professor Alice Roberts fik et hold af udvalgte fra universitet i Birmingham til at træne flere gange, og efterfølgende skal de så rehydrere ved hjælp af vand, sportsdrik og mælk. Her bliver det bevist, at mælk ikke kun bliver længere i kroppen, det bibringer også vigtige proteiner, kulhydrater og elektrolytter til kroppen. 

Årsagen til mælks fabelagtige evne til at holde kroppen hydreret skal findes i, at mælk bliver langsommere optaget i tyndtarmen end eksempelvis vand, og derfor kommer væsken mere gradvist ind i blodbanerne, så kroppen kroppen kan bibeholde væskebalancen længere. 

Og for at komme kritikere i møde, der skulle påstå, at mælk feder, så sender professor Roberts en af deltagernes afføring til forskere i København, efter at have indtaget mælkeprodukter i to uger og i to uger uden. Her lød konklusionen, at personer med et højt forbrug af mejeriprodukter får fedt sendt hurtigere gennem systemet så det ikke sætter sig på sidebenene. 

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip