Derfor skal du ikke benytte pengeskabe på hotelværelser

De fleste har sikkert prøvet at tjekke ind på et hotelværelse, der var udstyret med et lille pengeskab.

Skabet er beregnet til besøgende, der ved hjælp at en kode, kan sikre deres værdifulde egendele, mens de er gæster på hotellet. Det skriver The Sun.

Men noget kunne tyde på, at de små pengeskabe ikke er helt ligeså sikre, som sådan nogen bør være. Det erfarede canadiske Brad Reid i hvert fald, da han var på ferie i udlandet.

Her havde Brad Reid nemlig tænkt sig at opbevare sine rejsedokumenter i det lille pengeskab på sit hotelværelse, men ikke længe efter han havde lukket og låst skabet bag sig, havde han glemt sikkerhedskoden.

Brad Reid ringede derfor ned i receptionen for at få hotellets personale til at hjælpe sig.

I receptionen kunne man dog oplyse, at han ikke skulle bruge deres hjælp. Alt han skulle gøre, for at komme ind i den 'sikre' boks, var at taste 000000. En 'reserve'-kode der i øvrigt var beregnet til at åbne alle pengeskabe på hotellet.

Dermed kunne Brad Reid hurtigt regne ud, at det ikke ville være svært for tyvagtige hotelgæster at bryde ind i hotellets mange pengeskabe, hvis først de fik sig skaffet adgang til de andre værelser.

Dermed optog canadieren hurtigt en oplysningsvideo, som han efterfølgende lagde på YouTube for at advare andre om, at de velkendte hotel-pengeskabe muligvis ikke er så sikre, hvis et hotel vælger at have samme 'reserve'-kode til dem alle.

Efter videoens offentliggørelse er den blevet set af mere end 1,6 millioner mennesker, og flere af dem har i kommentarsporerne fortalt om, hvordan de selv har været udsat for indbrud i deres hotel-pengskab, mens de var på ferie.

Herunder kan du se Brad Reids advarselsvideo.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip