Derfor skal du ikke drikke kaffe til din dessert

Den 34-årige tjener Nicolas Guinchard har med sin franske baggrund bemærket noget usædvanligt ved danskernes kaffevaner. 

Læs hvorfor du skal servere kaffe på sengen for din mand på IN.dk

Han arbejder på Michelin-restaurant Studio i København og mener ikke, at kaffe går godt i spænd med sød dessert, men det er en vane, som mange danskere holder fast i.

- Det er for det første besværligt for tjeneren, men det hører heller ikke rigtigt sammen. Det kan gå til en chokoladekage, men spiser du en frugtdessert eller en citrontærte, forringer kaffen smagen, siger Nicolas Guinchard.

Drik kaffen efter maden

Desuden er det generelt meningen, at den varme kaffedrik skal drikkes relativt hurtigt, og det er svært at få den ned over en dessert. Derfor ender det ofte med, at kaffen bliver kold undervejs.

Læs hvordan du faker en god nattesøvn på ELLE.dk

Det ville ifølge Studio-tjeneren være en bedre ide, hvis kaffen blev indtaget til sidst, så den blev en oplevelse i sig selv.

- Kokkene tænker heller ikke på kaffe, når de fremstiller maden. Det er kun ved petit fours, hvor det er meningen, at der skal drikkes kaffe til, siger Nicolas Guinchard.

Danskere elsker kaffe

Til gengæld er det i hans optik oplagt at drikke dessertvin til desserten og ikke nødvendigvis af den søde slags. 

I Frankrig bruger man desuden et begreb, der hedder pousse-cafe, som er en drik, der indtages efter kaffen som eksempelvis cognac. Et begreb som de kaffe-glade godt kunne tage ved lære af.

- Danskere drikker generelt mere kaffe end franskmændene, og I drikker det sædvanligvis på små cafeer, som noget man er sammen om og nyder, siger tjeneren.

For en franskmand er den varme drik i højere grad noget, man nyder derhjemme. I Frankrig bruges der heller ikke stempelkande, men til gengæld brygges der sædvanligvis espresso og filterkaffe i de franske hjem ifølge Nicolas Guinchard.

Af Juliane Olsen, IN.dk/NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip