Derfor skal du ikke tørre dit tøj indendørs

Det er jo nemt lige at hænge tøjet til tørre på et tøjstativ i stuen, når nu det er fugtigt udenfor.

Men det skal man ikke gøre.

- En almindelig tøjvask indeholder 2-3 liter vand og fugt. Hænger du det i stuen og ikke lufter godt nok ud, påvirker det indeklimaet. Det medfører opblomstring af mider og bakterier, men først og fremmest øger det luftfugtigheden, og det kan føre til skimmelsvamp og råd, sigerJeanne Tjomsland i energiselskabet Fjordkraft, til adressa.no.

LÆS OGSÅ: Derfor er kaffen så dyr

Selskaet har netop lavet en ny undersøgelse, og den viser at det især er de unge, der tørrer tøjet indenfor.

Hele 62 procent af de adspurgte mellem 18 og 29 år tørrer tøjet inde, mens andelen er 36 procent blandt borgere over 65 år.

- Det er meget uheldigt for både boligerne og beboerne, at man tørrer tøjet inde. Og at så mange unge gør det, hænger nnok sammen med boligforholdene, siger Jeanne Tjomsland.

Hun anbefaler, at man enten bruger en tørretumbler, eller hænger tøjet ud - også selv om det er koldt derude.

Og skal man endelig tørre tøjet inden for, ja så er det vigtigt med en rigtig god udluftning.

Hos det norske Astma- og Allergiforbund siger Kai Gustavsen, at det ikke var uden grund man i gamle dage tørrede tøjet oppe på loftet.

Tørring af tøj i eksempelvis stuen kan nemlig sagtens føre til dannelse af kondens, og det er skidt for indeklimaet.

- Et andet problem er også, at der kan være parfumestoffer i vaskemidlet. Det kan hænge i luften, og det skaber ikke et godt indeklima, siger han.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du spise blåbær og blå druer

Generelt vasker vi nu om dage mere tøj end tidligere, og vi tager også oftere et bad. Derfor er det en udfordring, at få fugten ud af hjemmet.

Og fugt kan som sagt medføre store problemer med skimmelsvamp og råd, så det bedste råd er altså, at hænge tøjet ud. Eller smide det i en tørretumbler.

Men hvad gør du? Tørrer du indenfor? Og oplever du problemer?

 

 

 

Dagens Gossip