Derfor skal du lave mad i aften

Skrevet af Aller Media

24/08/2014

Dagens topnyheder



Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media



Det er ikke altid sjovt at bruge aftenen over komfuret med kødsovs i gryderne, salat på skærebrættet og ketchup ned af forklædet, men det er til gengæld meget sundere for dig end at gå på restaurant eller café, skriver Huffington Post.



Lisbeth Østergaard: Jeg gider ikke gøre noget ved min vægt

Du spiser mindre mad


Gider du ikke madlavning, og spiser du meget ude, så er der også stor risiko for, at du ofte spiser for meget mad. Et studie fra American Cancer Society and the University of Illinois at Chicago viser, at folk, der spiser på café eller henter take away, indtager op mod 200 kalorier mere om dagen.



Samtidig får de også for meget usund fedt, natrium og sukker, viser undersøgelsen. Henter du derfor det meste af din mad ude i byen, så kan det blive til en del ekstra kalorier om ugen. 



Du lever længere med hjemmelavet mad


Hvis du laver din mad hjemme, så vil du ikke bare spise mindre, du vil også vælge sundere retter, viser undersøgelser ifølge Juliana Cohen, der er forsker på Harvard school of Public Health:



- Du indtager ikke så mange kalorier, mindre mættet fedt og natrium, men får flere fibre og nærringsstoffer. 



Ikke nok med det, så viser et studie lavet i 2012 fra Cambridge University, at folk, der selv laver mad minimum fem gange om ugen, har større chance for at leve længere, end de der ikke gør. Det er nemlig forbundet med en sund livsførelse selv at lave mad.


Du må aldrig ignorere disse smerter. Læs mere på billedbladet.dk


Dine børn bliver sundere


Når du selv laver din mad, så vil du også påvirke dine børn i en positiv retning. Studiet fra Cambridge University viser, at hjælper dine børn til i køkkenet, så vil de udvikle en større forståelse for sund kost og selv komme til at værdsætte det med tiden. Samtidig vil de, imens de er børn, være nemmere at lokke grøntsager og frugt ned i.



Derfor skal du lave din egen mad i aften – fordi det er sundere for dig.