Kål lyder måske ikke som en super sexet aftenspise, men du skal ikke lade dig skræmme, de kan altså noget de kål. Fast ernæringsøkonom på Familie Journal, Tatjana Albinus, er i hvert fald ikke i tvivl om, at kål er en helt igennem god spise:
- Kål er noget af det sundeste, du kan sætte tænderne i. Det indeholder meget få kalorier, men fylder godt i maven på grund af de mange fibre, der svulmer op i mavesækken, giver maven noget at arbejde med – og mætter. Desuden indeholder kål masser af sunde stoffer, der menes at være med til at forebygge kræft hjertekarsygdomme og type 2-diabetes. Dertil kommer indholdet af både C-vitamin og betacaroten, der menes at styrke immunforsvaret.
Derfor er fedt vigtigt, når du spiser lavkarbo – se hvorfor på familiejournal.dk
4 kål der styrker dig
Hvidkål - er fuld af bitterstoffer, der modvirker kræft og hjertekarsygdom. Herudover mætter hvidkål godt for et ganske lavt kalorieindhold.
Rødkål - menes at nedsætte risikoen for brystkræft, eftersom de stoffer, der opstår, når bitterstofferne i kålen nedbrydes i kroppen, forhindrer kræftceller i at dele sig.
Er du gravid? Udeoghjemme.dk forklarer, hvorfor du skal huske din omega-3
Spidskål - er mild i smagen, og bare 100 gram af kålen dækker hele dit daglige behov for C-vitamin.
Grønkål - indeholder bitterstoffer, der menes at sænke indholdet af usundt fedt i blodet. Samtidig er kålen fiberrig, så den mætter godt, og bare 100 gram grønkål dækker 20 procent af dit dagsbehov for knoglestyrkende kalk.
Af redaktionen, redigering Mette Skøtt, familiejournal.dk/NewsDesk Aller Media