‘Derfor spiser jeg slik hver aften’

Men det kan være svært, når man selv - måske især fordi man er mor - har svært ved at bryde med kioskmanden nede på hjørnet og hans mange bøtter med himmelske fristelser lige til at skovle ned i posen.

Læs også: Kendt cirkusklovn stjæler slik fra barn

Vores Børn fortæller journalist og mor til to Amalie Nebelong, hvorfor hun selv har så svært ved at undgå, at der ryger et stykke slik eller 20 ned i skrutten.

- Da jeg var på barsel, kunne jeg blive helt deprimeret de dage, hvor jeg havde besluttet mig for, at i aften skulle jeg ikke have noget slik. Jeg kunne godt lide at have slikket at glæde mig til, når jeg havde kæmpet mig igennem en hel dag på for lidt søvn, skriver hun.

Men også i dag, hvor barslen er slut, fylder udsigten til slik stadigvæk i løbet af dagen.

- Jeg har været oppe kl. 06:00, fået to unger op (min mand møder tidligt), lavet morgenmad, givet tøj på, afleveret i børnehave og vuggestue, cyklet på arbejde, arbejdet i otte timer, cyklet hjem, leget med børn (gud ske lov kan min mand lave mad), puttet genstridige unger og ryddet op i hele lejligheden. Når min halvflade post graviditets-bagdel endelig ender i sofaen er en belønning på sin plads: helst noget jeg kan kaste i hovedet, skriver hun.

Amalie Nebelong mener selv, at hun går op i trends og livsstil, og hun forsøger også at skjule sine syndige køb ved at snige den knitrende pose ned i et stofnet.

Læs også: Hygiejne-alarm: Fandt tarmbakterier i bland-selv-slik

Men den dårlig samvittighed i forhold til en sund og stram krop uden skyggen af sukker og e-numre har hun for længst lagt bag sig.

- Efter barn nummer ét, var jeg slankere, end jeg nogensinde har været før. Efter barn nummer to har jeg stort set ingen bryster og min muskulatur i bagdelen er forsvundet som dug for solen (jeg sværger, at det skete under selve fødslen!). Derfor går jeg ikke helt lige så meget op i, om jeg lige får smidt de sidste par kilo – ergo er slik svært at modstå, skriver hun og afslutter klummen med en bøn til alle læserne om at komme med et godt råd til, hvordan man spiser mindre slik.

Og hun gider ikke det bogstaveligt talt bitre råd, som vi jo alle ved, er godt på papiret, men knap så lækkert i munden:

- Gode bud – der ikke er i spis-et-par-brikker-mørk-chokolade-genren – modtages med kyshånd!

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip