Derfor vågner du altid op lige før den bedste del af din drøm

De fleste kender det alt for godt.

Man har en dejlig drømt, men før den når at komme rigtig i gang, så vågner man pludselig til sin store ærgrelse. Det skriver The Mirror.

Denne type drømme kaldes for 'lucide drømme', hvilket betyder, hvor den drømmende - på et eller andet plan - er bevidst om, at vedkommende drømmer.

I nogle lucide drømme kan den drømmende endda selv tage kontrol over sine drømme, mens andre blot er klar over, at de faktisk ligger og sover.

Men hvorfor er det så, at vi vågner midt i de bedste drømme? Forklaringen er ligetil.

For som mennekser drømmer vi hele natten – fra vi falder i søvn, til vi vågner. Derfor vil du altid vågne op af en drøm – god såvel som dårlig. Det er bare ikke altid, vi kan huske vores drømme.

Det har dog også noget at gøre med måden, vi sover på. Der findes nemlig to former for søvn. REM og NREM. Hvor NREM er den dybe søvn, som vi næsten aldrig husker drømme fra, så er REM den søvn, man befinder sig i, lige før man vågner op. Det er også den søvn, der er længst, og som vi tydeligst husker drømme fra.

Det betyder altså, at vi logisk nok er mere tilbøjelig til at vågne op fra de drømme, som vi kan huske. Og jo bedre og tydligere drømmen er, jo tættere er vi altså på at vågne.

Dermed kan vi have masse gode, spændende eller frække drømme, som vi også når at drømme til ende – vi kan bare ikke huske dem, hvis de finder sted i løbet af vores NREM-søvn.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip