Deschamps: Sydamerikanske hold har stor fordel

Skrevet af admin

28/06/2014

Mest læste i dag

Når 1/8-finalerne bliver skudt i gang ved VM lørdag aften, så er en stor del af de største europæiske nationer for længst sendt hjem.

VM-turneringen i Brasilien har foreløbig været en amerikansk fodboldfest.

Hele otte af 10 VM-deltagere fra Nord-, Syd- og Mellemamerika er videre til knockoutfasen, mens over halvdelen af de 13 landshold fra Europa er færdige. VM-slutrunden har været en skuffelse for Asien, hvor alle fire hold er ude.

Frankrigs landstræner, Didier Deschamps, har et godt bud på, hvorfor de sydamerikanske hold har klaret sig så godt.

- Vi er i Brasilien, og de sydamerikanske hold har helt sikkert akklimatiseret sig bedre, og det faktum at de spiller tæt på hjemlandet og har så mange tilhængere i ryggen, giver dem ekstra styrke og energi, mener Deschamps.

Det skal nævnes, at Frankrig er et af de europæiske lande, der ikke har skuffet. Franskmændene er videre til 1/8-finalerne, hvor Nigeria venter mandag aften.

Den brasilianske angriber Fred mener ligesom Deschamps, at sydamerikanerne til en vis grænse har draget nytte af klimaet. Det er dog ikke hele forklaringen.

- Det taktiske aspekt gør også en forskel. Vi har set Colombia, Ecuador, Uruguay og Chile spille god teknisk fodbold. Og da spillerne samtidig er vant til et varmt klima, så kan det hjælpe en smule, vurderer Fred.

Kendetegnende for VM var gruppe D, hvor England og Italien røg ud, mens Costa Rica og Uruguay klarede sig videre.

Englænderne havde før VM gjort sig forhåbninger om at avancere, men Roy Hodgsons mandskab måtte rejse hjem med sølle et point. Hodgson peger på forberedelsestiden frem mod slutrunden.

- Iran og Costa Rica har været samlet i måneder, så de har virkelig haft en god chance for at arbejde med de ting, vi kun har haft tre-fire uger til.

- Vi får aldrig samme adgang til spillerne, som Iran og Costa Rica har, siger Roy Hodgson.

Iran formåede dog ikke at udnytte den lange forberedelsestid. Selv om det lykkedes iranerne at presse Lionel Messi og Argentina i en gruppekamp, så sluttede holdet som forventet sidst i gruppe F med et point.

Allerede før turneringen var det et samtaleemne, at intet europæisk hold nogensinde havde vundet et VM afholdt i Sydamerika. De europæiske lande har ellers historisk domineret VM med 10 ud af 19 titler.

Schweiz' landstræner, Ottmar Hitzfeldt, udtalte før slutrunden:

- Det kan ikke være en tilfældighed, at et europæisk hold aldrig har vundet et VM i Sydamerika.

Lørdag aften står det dog klart, at yderlige to sydamerikanske hold må sige farvel, når 1/8-finalerne hedder Brasilien-Chile og Colombia-Uruguay.

/ritzau/