Desperat københavner fanget i sin bil under skybrud i nat

Nattens voldsomme skybrud i København fik ubehagelige konsekvenser for to bilister, som blev fanget i vandmasserne i hver deres bil. En desperat bilist måtte ringe 112 fra sin bil, der var fanget af oversvømmelse på Rovsingsgade på Nørrebro.

- Personen blev reddet ud af sit køretøj i sidste øjeblik, siger operationschef i Københavns Brandvæsen Kristian Næsted.

- Føreren var simpelthen blevet fanget af vandmasserne i sit køretøj og har ikke kunne komme ud af bilen. Han sad med 112 i telefonen og var bange for at drukne i sin bil. Han blev reddet ud af en overfladeredder fra Københavns Brandvæsen, tilføjer han.

Det samme skete for en bilist, som blev fanget i sin bil af vandmasserne på Lyngbyvej, og måtte reddes af brandvæsnet i Lyngby, fortæller Kristian Næsted.

Skybruddet betød ekstra travlhed hos brandvæsnet. I alt måtte Københavns Brandvæsen rykke ud 36 gange i løbet af natten, og det var især til meldinger om oversvømmelser.

Blandt andet måtte brandvæsnet komme Forsvaret til undsætning på fæstningsanlægget Kastellet midt i København. Området er oversvømmet, og det er også gået ud over Forsvarets bygninger på Kastellet.

Lokalt faldt der nogle steder mere end 100 millimeter regn i løbet af få timer, efter at et voldsomt skybrud kom til fra syd.

Det voldsomme regnvejr har konsekvenser for trafikken i hovedstadsområdet, hvor flere veje er blevet afspærret, mens en række tog står stille.

- Flere steder har der simpelthen været så meget vand, at køretøjerne er blevet fanget i det, siger Kristian Næsted.

Han opfordrer til, at man ser sig godt for, hvis man søndag skal køre eller bevæge sig rundt til fods i hovedstadsområdet.

- Vandmasserne har mange steder betydet, at kloakdækslerne er blevet skudt op på vejbanen. Så man skal passe på, at man ikke træder ned i kloakkerne eller beskadiger sit køretøj, siger han.

Beredskabsstyrelsen har søndag indkaldt ekstra mandskab for at hjælpe brandvæsnet i hovedstadsområdet med at få bugt med de oversvømmede områder.

DMI varsler mere kraftig regn i løbet af søndagen i København, Nordsjælland, Midtsjælland, Stevns, Faxe Kommune og Odsherred Kommune.

Det betyder, at der stedvis kan falde mellem 30 og 50 millimeter regn, der ledsages af torden.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip