Desperat københavner fanget i sin bil under skybrud i nat

Skrevet af admin

|

31/08/2014

Dagens topnyheder

Nattens voldsomme skybrud i København fik ubehagelige konsekvenser for to bilister, som blev fanget i vandmasserne i hver deres bil. En desperat bilist måtte ringe 112 fra sin bil, der var fanget af oversvømmelse på Rovsingsgade på Nørrebro.

- Personen blev reddet ud af sit køretøj i sidste øjeblik, siger operationschef i Københavns Brandvæsen Kristian Næsted.

- Føreren var simpelthen blevet fanget af vandmasserne i sit køretøj og har ikke kunne komme ud af bilen. Han sad med 112 i telefonen og var bange for at drukne i sin bil. Han blev reddet ud af en overfladeredder fra Københavns Brandvæsen, tilføjer han.

Det samme skete for en bilist, som blev fanget i sin bil af vandmasserne på Lyngbyvej, og måtte reddes af brandvæsnet i Lyngby, fortæller Kristian Næsted.

Skybruddet betød ekstra travlhed hos brandvæsnet. I alt måtte Københavns Brandvæsen rykke ud 36 gange i løbet af natten, og det var især til meldinger om oversvømmelser.

Blandt andet måtte brandvæsnet komme Forsvaret til undsætning på fæstningsanlægget Kastellet midt i København. Området er oversvømmet, og det er også gået ud over Forsvarets bygninger på Kastellet.

Lokalt faldt der nogle steder mere end 100 millimeter regn i løbet af få timer, efter at et voldsomt skybrud kom til fra syd.

Det voldsomme regnvejr har konsekvenser for trafikken i hovedstadsområdet, hvor flere veje er blevet afspærret, mens en række tog står stille.

- Flere steder har der simpelthen været så meget vand, at køretøjerne er blevet fanget i det, siger Kristian Næsted.

Han opfordrer til, at man ser sig godt for, hvis man søndag skal køre eller bevæge sig rundt til fods i hovedstadsområdet.

- Vandmasserne har mange steder betydet, at kloakdækslerne er blevet skudt op på vejbanen. Så man skal passe på, at man ikke træder ned i kloakkerne eller beskadiger sit køretøj, siger han.

Beredskabsstyrelsen har søndag indkaldt ekstra mandskab for at hjælpe brandvæsnet i hovedstadsområdet med at få bugt med de oversvømmede områder.

DMI varsler mere kraftig regn i løbet af søndagen i København, Nordsjælland, Midtsjælland, Stevns, Faxe Kommune og Odsherred Kommune.

Det betyder, at der stedvis kan falde mellem 30 og 50 millimeter regn, der ledsages af torden.

/ritzau/