Desværre, dette giver dig en større numse

Det er ny forskning fra Tel Aviv University, der har vist, at trykket på fedtcellerne får dem til at udvide sig med op til 50 procent. Og jo mere vi sidder ned, jo mere udvider de sig. Det skriver Dailymail.co.uk.

Forskerne fandt også ud af, at det har mindre at sige, hvad og hvor meget du spiser, i forhold til om fedtet sætter sig på rumpen. I stedet vil det kroniske pres, som du eksempelvis udsætter den for, når du sidder meget ned, være årsagen til, at fedtdepoterne i din bagende vokser.

Derfor bliver din numse fladere med alderen. Se hvordan du undgår det på Femina.dk

Får fedtet til at brede sig

Ud over at fedtdepoterne vokser, der hvor trykket er, så ’smitter’ væksten også de nærliggende celler. Det vil sige, at fedtet breder sig.

- Når de vokser og forandrer deres sammensætning, så vil de udvidende celler deformere nabocellerne og tvinge dem til også at forandre sig og udvide sig, siger Amit Gefen, der er professor i Department of Biomedical Engineering, der står bag undersøgelsen, til Dailymail.co.uk.

Få fem effektive, opstrammende tips til at gøre din numse fast på Femina.dk

Forskerne vil styre fedtet

Forskerholdet bag resultaterne mener, at det er interessant at få klarlagt, hvordan fedtet i kroppen opfører sig og bliver påvirket af det omgivende miljø. Håbet er, at man med tiden kan blive bedre til at kontrollere, hvordan fedt formerer sig i kroppen.

Forskerne satser på, at yderligere forskning på området kan være et skridt på vejen i forhold til at kurere folks fedmeproblemer, forklarer de. 

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media

 

Dagens Gossip