Det danske badevand er rekordvarmt

admin

|

29/07/2014

Dagens topnyheder

Det er ikke kun lufttemperaturerne, som med op mod 30 grader har været usædvanligt høje de seneste par uger. Også det danske badevand er nu så varmt, at temperaturerne er oppe på et rekordhøjt niveau, oplyser TV2/Vejret.

Vejrtjenestens badevandspatrulje har taget temperaturen på det danske badevand siden 1996 og kunne tirsdag eftermiddag berette om hele 27 grader varmt badevand ved Hestehovedet Strand på Lolland.

Aldrig før i de 19 år, hvor patruljen er hoppet i bølgen blå, har badevandet været varmere i Danmark.

- Det er en tangering af alle tiders danske badevandsrekord på 27 grader, som første gang blev sat den 9. august 2003 og siden igen den 10. juli 2010 ved selvsamme strand, siger Danny Høgsholt, meteorolog ved TV2/Vejret.

Det er det varme og meget solrige vejr de seneste par uger, som har fået badevandstemperaturerne på himmelflugt, lyder forklaringen.

På cirka seks uger er badevandet blevet syv grader varmere, så Danmark nu flere steder kan måle sig med populære feriedestinationer ved Middelhavet.

- Gennemsnitstemperaturen af vores badevandsmålinger lå tirsdag på 23,0 grader, og det er det varmeste badevand set i Danmark som helhed siden juli 2010, siger Danny Høgsholt.

Hos DMI ligger man ikke umiddelbart inde med statistik over badevandstemperaturerne. Alligevel bekræfter vagthavende Thyge Rasmussen, at der meget vel kan være tale om en rekord på Lolland.

- Vi har en station i Bandholm Havn (ligeledes på Lolland, red.), som tirsdag aften viser 26,6 grader. Og eftersom at vandet ofte er dybere og dermed koldere i havnene end ved strandene, kan der sagtens være tale om rekordhøje temperaturer, siger han til Ritzau.

- Jeg mindes ikke at have oplevet så høje vandtemperaturer i mine år hos DMI, tilføjer han.

Juli måned tegner sig i øvrigt til at blive den næstvarmeste i dansk vejrhistorie.

/ritzau/