Det der ikke måtte ske, er sket: Putin og Rusland erklærer sig parat til krig mod Europa

29/11/2023 14:22

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons / Shutterstock
Foto: Wikimedia Commons / Shutterstock
Putin og Rusland erklærer sig parat til krig mod Europa.

Mest læste i dag

Det er ingens næse gået forbi, at Ukraine og Rusland i øjeblikket befinder sig i en højspændt konflikt.

Men inden længe kan det ikke kun være Rusland-Ukraine-konflikten, men derimod kan den væbnede konflikt også indeblande NATO-landene.

Om den vil begynde eller ej, afhænger dog af den Nordatlantiske Alliance.

Sådan lød meldingen fra Ruslands viceudenrigsminister Sergey Ryabkov:

"Valget ligger helt og holdent hos NATO. Vi er klar, som det allerede er blevet demonstreret, til at forsvare vores nationale interesser med alle tilgængelige midler", lagde Sergey Ryabkov ikke skjul på i et hudløst ærligt interview med Izvestia.

Han advarede i samme ombæring NATO-landene om, at de har valgt en 'farlig vej':

"Folk, der fortsætter med at teste vores styrke, tror åbenbart, at der ikke er nogen grænser for deres egen 'hasardspil', spillet om at hæve indsatsen. Men de kan finde sig selv blandt taberne", bemærkede Ryabkov.

Den højtstående repræsentant for Udenrigsministeriet udelukkede også genoprettelsen af forbindelserne mellem Rusland og NATO 'i den nærmeste fremtid':

"Vi var klar til at forhandle kun på en lige og gensidigt respektfuld basis, hvilket altid har været et problem for den Nordatlantiske Alliance og dens medlemslande. Nu, mod baggrunden af det, der sker, kan jeg ikke engang forestille mig en situation og kontekst, hvor dette ville være muligt", forklarede Ryabkov videre.

Dagen før havde diplomaten anklaget den amerikanske ledelse for at søge at ændre regeringen i Rusland og ønske at skabe uro. Han advarede om, at yderligere eskalering kunne føre til afbrydelse af de russisk-amerikanske diplomatiske forbindelser. Samtidig mener han, at en vellykket afslutning af krigen i Ukraine for den russiske regering 'vil være en forudsætning for, at USA justerer sin tænkning over for Rusland'.

Men det stopper ikke her.

Tidligere udgav Det Tyske Råd for Udenrigsrelationer (DGAP) en rapport 'Forebyggelse af den Næste Krig', hvor forfatterne forudså en krig mellem NATO-landene og Rusland i løbet af de næste 6-10 år.

Ifølge eksperterne vil Moskva have brug for ikke mere end 10 år til at genopbygge sin hær til et angreb på NATO efter afslutningen af de intensive kamphandlinger i Ukraine.

For at forhindre krig skal NATO-landene vise Rusland, at konflikt med blokken er håbløs for Moskva. Eksperterne foreslår hurtigt at øge det militære potentiale i EU-landene og åbent informere Rusland om dette.