Det er bekræftet: Indkalder til møde i dag

Skrevet af Julie Møller

176 uger siden

|

29/12/2020
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Tirsdag formiddag er der indkaldt til møde.

Dagens topnyheder

Tirsdag formiddag indkalder sundhedsminister Magnus Heunicke til møde. Det skriver TV 2. Han har bedt corona-følgegruppen, der består af Folketingets sundhedsordførere, om at stille op til møde.

Hvad der konkret skal diskuteres og snakkes om på mødet, er uvist. Men med en nytårsaften lige om hjørnet og restriktioner, der gælder til den 3. januar, så er det med stor sandsynlighed disse punkter, der er på dagsordenen. 

Peder Hvelplund, der er sundhedsordfører for Enhedslisten, og dermed en del af corona-følgegruppen, bekræfter, at han i dag er indkaldt til møde. Han ved dog ikke, hvad mødet præcist handler om.

“Men jeg går ud fra, at det dels er en orientering om, hvorvidt man skal forlænge restriktionerne, og så har jeg bedt om, at vi skal diskutere nytårsaften,” fortæller han.

En stille nytårsaften

For at bevare epidemikontrollen er store dele af Danmark lukket ned til og med 3. januar 2021. Situationen har også betydning for afholdelse af nytåret 2020/2021. Det har Sundhedsministeriet allerede meldt ud i en pressemeddelelse, der blev sendt ud den 21. december.

“Myndighederne henstiller generelt til, at alle i Danmark holder en mere rolig og afdæmpet nytårsaften end normalt. Samtidig gælder forsamlingsforbuddet på 10 personer og anbefalingerne om maksimalt 10 personer i private hjem og 10 sociale kontakter også nytårsaften.”

I pressemeddelelsen bliver der ikke nævnt noget om fyrværkeri. Det håber Peder Hvelplund fra Enhedslisten bliver diskuteret på dagens møde. 

“Man kunne forestille sig anbefalinger om, at man skal samles færre end ti, og så synes jeg også, at vi bliver nødt til at se på fyrværkeri,” siger han. I den forbindelse uddyber han, at for at undgå, at for mange kommer til skade og dermed presser sundhedsvæsenet, så er muligheden for at forbyde salg af fyrværkeri fra nu og frem til nytår til stede.  

Mødet vil foregå ved middagstid, og tidligere møder i coronafølgegruppen er ofte blevet fulgt op af et pressemøde kort efter, erfarer TV 2.