Det er blevet sværere at presse prisen i hushandler

Det er blevet sværere for de danske boligkøbere at forhandle sig til frem til et nedslag i prisen på villaer eller rækkehuse.

I november blev der slået næsten 12 procent mindre af prisen på et hus end for et år siden.

Det viser Boligsidens Markedsindeks over udviklingen på det danske boligmarked.

I november gav sælgerne i snit et nedslag på 592 kroner per kvadratmeter bolig. Det svarer til, at en køber kan regne med at få et nedslag på 83.000 kroner i salgsprisen for en standardvilla på 140 kvadratmeter.

- Det var ikke bare nedslagene, der er blevet mindre; andelen af villaer og rækkehuse, der handles med nedslag, er også blevet mindre. For villaernes vedkommende sælges 81 procent med nedslag, hvilket er et lavt niveau, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.

Mens nedslagene er blevet mindre det seneste, så er salgspriserne steget 3,2 procent siden november 2013. Samtidig forsvinder "til salg"-skiltene hurtigere. I snit tager det 210 dage før en villa eller et rækkehus er solgt.

- De svagt stigende salgspriser kombineret med det faldende nedslag og det meget høje antal bolighandler, vi har set i år, tyder på, at boligmarkedet har fundet sit leje, hvor der er balance mellem udbud og efterspørgsel, og hvor der ikke mindst er stor tillid til boligmarkedet. Det har givet markedet en sund udvikling i 2014, siger kommunikationsdirektøren.

I år ligger antallet af hushandler 15 procent højere end gennemsnittet for de seneste fire år.

Kvadratmeterprisen for villaer og rækkehuse var i november på 11.462 kroner, mens der skulle 22.201 kroner for samme areal i ejerlejligheder.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip