Det er de veluddannede kvinder der får mest sex

Skrevet af Aller Media

|

23/09/2013

Dagens topnyheder

Forklaringen kan være at uforpligtende sex ligger fint op ad karrierekvindens øvrige livsstil, mener sexolog.

 - Mange kvinder er i dag selvforsynende - hun går selv ud og køber sin Gucci taske, bil og lejlighed, og i 30 procent af parforholdene, tjener kvinderne mere end mændene. Og det tal vil stige markant, for kvinderne stormer frem både i det politiske liv, i erhvervslivet og på uddannelsesinstitutionerne, fortæller sexolog Jakob Olrik.

Du vælger selv den rolle, du spiller i et parforhold. Læs hvordan på IN.dk

I dag er sex ikke noget vi behøver at forbinde med tryghed og overlevelse.

Kvinder bruger ikke nødvendigvis deres seksualitet til at fremme sig selv på den sociale rangstige, men til ren nydelse, fornøjelse og som et tillæg til alt det andet vi har i livet.

Og de danske tal taler da også deres tydelige sprog.

Mens cirka en tredjedel af de danske kvinder uden en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse ikke har haft sex i over et år, har kun halvt så mange med en kandidatgrad samme udfordring.

- Jeg kan godt forstå karrierekvinden får mere sex. Uforpligtende sex ligger nemlig fint op ad hendes øvrige livsstil. Hun er vant til at selektere, udvælge og bede om det, hun gerne vil have. Hun er jo selvforsynende og selvkørende og hvorfor så ikke også være det rent seksuelt.

- Højest sandsynligt er en kæreste ikke noget, der står på hendes ønskeseddel – i hvert tilfælde ikke en traditionel kæreste. Hun har mere brug for at få noget romantik og erotik end en decideret familiekæreste, forklarer Jakob Olrik.

Der stilles nye krav til dig, når du skal gøre karriere. Læs hvilke på IN.dk

Ifølge Jakob Olrik er tallene et udtryk for at tendensen går i retningen af, at jo mere frigjorte kvinder bliver i forhold til uddannelse og karriere, jo mere frigjorte bliver de også seksuelt.

Mens en kvinde som er lidt lavere lønnet stadigvæk er mere afhængig af at finde en mand, hvor hun mere traditionelt kan gifte sig til økonomisk tryghed.

Af Juliane Olsen, IN.dk, Aller Media