"Det er meningsløs vold": Flere personer skudt og to dræbt på restaurant i Göteborg

Et skyderi onsdag aften på en restaurant i nærheden af den svenske by Göteborg har kostet mindst to personer livet.

Det oplyser det lokale politi på sin hjemmeside natten til torsdag. Der er risiko for, at antallet af drabsofre stiger ifølge meddelelsen.

- Dette er grov kriminalitet, og meget taler for, at det er banderelateret, sagde Ulla Brehm, pressetalsmand for politiet i Göteborg, tidligere på aftenen.

Politiet fik anmeldelsen om skyderiet på en restaurant på Vårväderstorget på øen Hisinge klokken 22.23.

Gerningsmændene brugte tilsyneladende automatvåben.

- Der kom to personer med Kalasjnikov-geværer ind og begyndte at skyde, siger et øjenvidne til avisen Aftonbladet.

Politiet har tilbageholdt flere personer.

- 10 personer er blevet afhørt, siger Ulla Brehm ifølge nyhedsbureauet TT.

Hun understreger at ingen er anholdt eller sigtet for at have affyret skuddene.

Mindst otte personer blev kørt på sygehuset efter skyderierne, og området omkring restauranten blev afspærret af politiet.

En fotograf fortalte til TT, at der ved indgangen til restauranten lå en tilsyneladende livløs person, der var dækket af et klæde.

Området er belastet af vold og kriminalitet, skriver Expressen.

- Den her meningsløse vold skal stoppe nu, siger lokalpolitikeren Jahja Zeqiraj, der tog direkte hen til Vårväderstorget, da han hørte om skyderiet.

- Ifølge politiet er det forholdsvist unge mennesker, som er indblandet i det her. Hvorfor de har skudt inde i restauranten, ved man ikke med sikkerhed. Det kan man kun gætte på. Men mange er kommet galt af sted, siger han til Expressen.

Skyderierne fandt sted i bydelen Västra Hisinge, hvor et stort socialt boligbyggeri - Biskopsgården - i flere år har været plaget af uroligheder og grove voldshandlinger.

Skyderier og påsatte brande af for eksempel biler er blevet hverdagskost ifølge Expressen.

- Desværre har vi vænnet os til voldsudviklingen i vores by. Det har været alt fra banderelaterede eksplosioner og skyderier til drab. Vi tolerer ikke denne vold, men det sker jo igen og igen, siger Jahja Zeqiraj.

- Vi, som er folkevalgte, og politiet har gjort gentagne forsøg på at få vendt denne voldsudvikling. Vi har sagt, at der er en grænse for, hvad en by kan tåle, og den er for længst passeret, tilføjer han.

/ritzau/

.

Dagens Gossip