Det hurtigste internet findes i Dronninglund

Når en beboer fra Dronninglund skal surfe på nettet, hente billeder eller se film på computeren i fremtiden bliver det med en internetforbindelse, der nærmer sig lynets hast.

Fra februar næste år vil en tredjedel af byen få tidoblet deres internetforbindelse. Det er Bredbånd Nord, der står for at rulle den hurtige bredbåndsforbindelse ud i den nordjyske by.

Internetforbindelsen er ekstremt hurtig, lyder udmeldingen fra salgs- og marketingsdirektør i Bredbånd Nord, Christian Ingerslev Sørensen.

- Man vil som forbruger opleve, at det er alt andet end internetforbindelsen, der er langsom. Der er store virksomheder, som har denne forbindelse, men det er nyt, at private brugere kan få glæde af den hurtige forbindelse, siger han til Ritzau.

De hurtigste internetforbindelser kommer til at ligge på en gigabit i sekundet. Fra en almindelig computer svarer det til, at man kan downloade 1000 megabyte på otte sekunder.

Det er fibernet med lyslederkabler, som sørger for den hurtige forbindelse.

Borgerne, der er så heldige at få tredoblet deres internetforbindelse uden at betale en krone, er en del af et projekt, som Bredbånd Nord har startet.

Først var det den lille by Tranum, der fik glæde af internet med rekordhastighed.

Tanken bag projektet er at blive klogere på, om forbrugernes vaner ændrer sig, når de får lynhurtigt internet på computeren.

Vil folk se mere tv på computeren, bruge flere onlinetjenester eller gemme flere billeder og film på nettet, er nogle af de spørgsmål, som firmaet ønsker at få svar på.

Valget faldt på Dronninglund, da firmaet mente, at byen var repræsentativ i forhold til fordelingen af unge, ældre og familier.

Bredbånd Nord har planer om at etablere fibernet i det meste af Nordjylland. Og Christian Ingerslev Søren er stensikker på, at denne form for internet er fremtiden.

- I fremtiden bliver denne hurtige forbindelse normen, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip