Det Hvide Hus afslører ved en fejl CIA-chefs navn

Den amerikanske efterretningstjeneste, CIA, plejer at være omgærdet af mystik og hemmeligheder, men søndag blev en lille brik fra efterretningstjenesten afsløret.

Her kom Det Hvide Hus ved en fejl til at afsløre en CIA-chef i Afghanistans navn i nogle papirer, som blev sendt ud til en række amerikanske journalister.

Papirerne indeholdt oplysninger om præsident Barack Obamas overraskelsesbesøg hos de amerikanske soldater i Afghanistan - og ved et uheld havde den hemmelige CIA-chefs navn sneget sig med i pressematerialet.

Da fejlen blev opdaget, bad Det Hvide Hus de journalister, som var med på præsidentens rejse til Afghanistan, om at tilbageholde CIA-chefens identitet.

CIA-chefers identiteter holdes hemmelige af frygt for angreb mod dem og deres familier. Det er ulovligt bevidst at afsløre identiteten på en hemmelig CIA-medarbejder.

Obama fløj natten til søndag til Afghanistan for at hilse på de udstationerede amerikanske soldater forud for den amerikanske "Memorial Day", hvor man mindes amerikanske krigsveteraner og faldne soldater.

Mandag deltog præsidenten i en ceremoni i Washington til ære for militærets mange veteraner.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip