Det kan tage år at identificere ofre fra flystyrt i Mali

Processen med at identificere de 118 lig fra det forulykkede fly fra Air Algerie, der i sidste uge styrtede ned i et øde område i Mali, kan meget vel blive en langstrakt proces, siger Algeriets politichef.

- Det er for tidligt at tale om identifikation, det er en proces, der kan tage uger, måneder eller endda år. Det vigtige er at finde sandheden, siger Abdelkader Kara Bouhadba.

13 retsmedicinske eksperter fra Algeriet er rejst til nedstyrtningsstedet i Gossi-regionen, der ligger omtrent 150 kilometer fra byen Gao i det nordøstlige Mali.

Også eksperter fra Frankrig, Spanien og Mali har sluttet sig til efterforskningen.

Endnu er det imidlertid ikke lykkedes eksperterne at finde et eneste intakt lig, og den ekstreme varme på nedstyrtningsstedet har kompliceret deres arbejde yderligere.

- Vi blev meget hurtigt klar over, at vi måtte gå direkte til at benytte dna-analyse, siger oberst Patrick Touron, der er næstkommanderende for de franske efterforskere.

- Vi kunne se, at vi ikke havde nogen intakte lig - blot meget slemt tilredte kroppe, der ikke kunne identificeres på den klassiske retsmedicinske måde ved at se på tandsæt og fingeraftryk, siger han.

Ikke desto mindre garanterer Ali Feragui, der er souschef for det retsmedicinske politi i Algeriet, at alle passagerer om bord på flyet vil blive identificeret.

Frankrig er hårdest ramt af ulykken. Af de 118 dræbte var 54 franskmænd.

Ikke siden et Air France-fly på vej fra Rio de Janeiro til Paris i 2009 forulykkede i Atlanterhavet, har så mange franskmænd mistet livet i en flyulykke.

Den franske præsident, François Hollande, har sagt, at alle lig fra katastrofen vil blive fløjet til Frankrig.

Flyet styrtede ned for en uge siden, da det var på vej fra Ouagadougou i Burkina Faso til Algier i Algeriet.

Årsagen til flystyrtet er ukendt, men det kan skyldes et kraftigt stormvejr i området.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip