Det kolde vintervejr fortsætter med ned til minus 15 grader

Skrevet af Holger Madsen

|

06/12/2012

Dagens topnyheder

Østenvind om vinteren er lig med koldt vejr, og denne tid er bestemt ikke nogen undtagelse,

Søndag tør det dog lidt, netop fordi vinden her kortvarigt drejer over i en vestlig retning og dermed strømmer lunere luft fra Atlanterhavet ind over os. Men kun kortvarigt.

I dag får vi mest tørt vejr, men senere kan der falde lokale snebyger i den vestlige del af Jylland.  Det bliver koldt, ned mellem 3 og 8 graders frost, og i nat kan man i de centrale dele af Jylland nå ned på minus 12 grader.

Fredag bliver en smule lunere med temperaturer lige under eller omkring frysepunktet. og de østlige egne kan få lidt sol. Om natten igen ned til minus 10 grader.

Lørdag ligner meget fredag, men her kan der i løbet af dagen falde lokale snebyger i de vestlige egne, og om natten ned mellem minus 5 og 10 grader. Lokalt i Nordjylland kan man ramme minus 15 grader, så det bliver en bidende kold nat der.

I løbet af natten slår vinden dog over i en sydvestlig retning ved den jyske vestkyst, og her vi ltemperaturen så ret hurtigt stige til 5 plusgrader, og altså tøvejr.

Søndagen ligner en blandt dag med byger i form af sne, slud eller regn, men temperaturen vil lægge sig mellem frysepunktet og fem graders varme. Så noget af sneen forsvinder altså i løbet af søndagen.

Natten til mandag dribler vi igen ned under frysepunktet mange steder, og selve mandagen byder på slud eller snebyger og temperaturer på eller lige over frysepunktet.

I næste uge ser det kolde vejr ud til at fortsætte, men prognoserne her er selvfølgelig noget usikre.