Det komiske talent Paul forsvarer rolle som superhelt

Den amerikanske skuespiller Paul Rudd er kendt for sine sjove og til tider lidt akavede roller, for eksempel i klassikeren "Clueless", komedien "I Love You, Man" og i rollen som charmøren Brian Fantana i "Anchorman".

Derfor lå det ikke lige i kortene, at Rudd skulle spille superhelten i den nyeste filmatisering fra tegneseriegiganten Marvel. Men Rudd og instruktøren Peyton Reed er overbevist om, at den 46-årige skuespiller er den helt rigtige til rollen som "Ant-Man", som altså både er navnet på superhelten, tegneserien og den nye film.

- Marvel har vist en tendens til at caste og bruge folk i deres film, som man ikke nødvendigvis ville associere med den slags ting, fortæller Paul Rudd til ABC News Nightline.

- Jeg tror, det var interessant for dem, at jeg aldrig havde lavet noget som det her før. Det var i hvert fald noget af det, der tiltrak mig, afslører Rudd, der spiller over for Michael Douglas i filmen.

"Ant-Man" er en af Marvels mindre kendte superhelte, som kan skrumpe ned til samme størrelse som en myre - hvilket praktisk talt gør ham usynlig, forklarer Rudd. "Ant-Man" var en del af det originale "Avengers"-hold, men optræder altså ikke i de nye "Avengers"-film.

Paul Rudd har ikke bare fået hovedrollen i filmen, han har faktisk også fået lov til at sætte sit humoristiske præg på manuskriptet, som han har været med til at skrive. Og så har de scener, hvor han ikke har så meget tøj på, været en god motivation til at komme i sit livs form.

- Jeg har bestemt motioneret og trænet. Og spist få kulhydrater, ingen kager, ingen alkohol. Min dragt var ægte. Nu er jeg nok lidt forudindtaget, men jeg synes, det er den flotteste dragt, siger Rudd om sin nye krop og sin tætsiddende røde "Ant-Man"-uniform.

Ud over ændringen i træning og kost har filmen tilsyneladende også sat nogle dyreetiske overvejelser i gang hos skuespilleren.

- Jeg har en helt ny respekt for myrer. Jeg vil aldrig knipse dem væk eller mase dem. Jeg sætter ikke fælder op. Jeg lader dem være. Det er mine brødre og søstre, fortæller den humoristiske skuespiller.

"Ant-Man" har dansk premiere den 22. juli.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip