Det skal være slut med reklame for eksotiske lægekurser

Praktiserende læger lokkes på efteruddannelse med eksotiske beskrivelser af kursussteder i udlandet og med fokus på alt andet end det faglige indhold, men det skal være slut, mener Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

Flere efteruddannelseskurser i udlandet for praktiserende læger bliver solgt til deltagerne på flotte omgivelser og skovture i stedet for det, der står på dagens faglige skema, skriver Jyllands-Posten.

Det gælder eksempelvis et kursus om hjertelidelser i hjertet af Frankrig. Det faglige indhold er godkendt af et udvalg under PLO, men det er i stedet cykling i det smukke landskab langs Frankrigs største flod i Loiredalen, vinsmagning, slotsbesøg og picnic, som dominerer kursusbeskrivelsen.

Både Anders Kühnau Hansen (S), formand for Danske Regioners løn- og praksisudvalg, og PLO-formand Bruno Melgaard Jensen havde hellere set en kursusbeskrivelse med fokus på det faglige indhold.

- Men som det er i dag, skal vi ikke godkende den tekst, kursusudbyderne reklamerer med - kun det faglige indhold, siger Bruno Melgaard Jensen.

Som følge af den nye overenskomst mellem Danske Regioner og PLO, som trådte i kraft 1. september, har parterne etableret en fælles fond, som skal fastlægge de overordnede kriterier for godkendelse af efteruddannelseskurser for praktiserende læger, og på det første møde i fonden 17. november er der lagt op til en vedtagelse af nye og strammere kriterier.

- Jeg regner med, at vi på mødet i fonden vil vedtage, at hovedvægten i markedsføringen af kurserne skal ligge på de faglige aktiviteter. Det skal være det faglige, som får praktiserende læger til at tage på kursus, siger Anders Kühnau Hansen til Jyllands-Posten.

Det er skatteyderne, som finansierer de praktiserende lægers efteruddannelse. Regionerne afleverer årligt 19.700 kroner, som hver enkelt praktiserende læge har til efteruddannelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip