Det ved vi om flystyrtet i Ukraine

Torsdag aften styrtede flyet MH17 fra Malaysia Airlines ned med 298 passagerer om bord - heraf tre spædbørn - 10 kilometer over det østlige Ukraine. Flyet blev formentlig ramt af et jord-til-luft missil. Endnu har ingen taget skylden for ulykken.

* Flyet var MH17 fra Amsterdam til Kuala Lumpur.

* Alle passagererne er endnu ikke identificeret, men en stor del af dem var fra Holland.

* Ofrenes nationaliteter er: Holland: 173, Malaysia: 44 (15 besætningsmedlemmer og to spædbørn), Australien: 27, Indonesien: 12 (ét spædbarn), Storbritannien: 9, Tyskland: 4, Belgien: 4, Filippinerne: 3, Canada: 1, New Zealand: 1.

* 20 passagerers nationalitet er ikke bekræftet. Det tager ifølge de malaysiske myndigheder længere tid at bestemme nationaliteten på de sidste 20 passagerer, fordi de kun mellemlandede i Amsterdam. Derfor var de i transit og kom ikke gennem paskontrollen igen.

* En ukrainsk embedsmand har oplyst, at der var 23 amerikanere om bord, men de amerikanske myndigheder har ikke bekræftet oplysningen.

* Flyets første sorte boks er bragt til Moskva, mens redningsarbejdere har fundet den anden sorte boks, siger en kameramand fra nyhedsbureauet Reuters.

* Ifølge flere medier var godt 100 af passagererne delegerede på en aidskonference, som begynder søndag i Melbourne med 12.000 deltagere. USA's forhenværende præsident Bill Clinton gæster konferencen.

* Malaysia Airlines sender et fly til Holland for at hente pårørende til de 298 dræbte passagerer til den ukrainske hovedstad, Kijev. De pårørende får mulighed for at se flyvraget med egne øjne, fordi Malaysia Airlines, arrangerer "sikker adgang" for de pårørende.

* En kontaktgruppe med repræsentanter fra Ukraine, Rusland og OSCE har holdt et videomøde med områdets russisk-sindede separatister, der vil samarbejde om efterforskningen med de ukrainske myndigheder.

* Ruslands præsident, Vladimir Putin, opfordrer i en telefonsamtale med Hollands premierminister, Mark Rutte, til en "dybdegående og upartisk" efterforskning af ulykken. Australiens premierminister, Tony Abbott, kalder Ruslands reaktion "dybt, dybt utilfredsstillende".

* FN's Sikkerhedsråd mødes fredag klokken 20 dansk tid i New York for at drøfte flystyrtet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip