Det vil DF bruge 2,5 milliarder på

Dansk Folkeparti er klar med et konkret forslag til de kommende finanslovforhandlinger. På partiets sommergruppemøde onsdag lægger partiformand Kristian Thulesen Dahl op til, at der skal bruges 2,5 milliarder til ældre, sundhed og politi, når finansloven skal forhandles på plads i efteråret.

Det vil Dansk Folkeparti blandet bruge pengene på:

* Ældre

- Der skal etableres en "ægte" ældremilliard. Ifølge Kristian Thulesen Dahl har kommunerne skåret så meget på ældreområdet, at effekten af den eksisterende ældremilliard er blevet udhulet. Det skal der rettes op på.

- Det skal også være valgfrit for ældre borgere at modtage elektronisk post. Det skal hjælpe ældre, som ikke er trygge ved at bruge en computer.

* Sundhed

- Der skal etableres en "sundhedsmilliard". Den skal blandt andet gå til at sikre produktionskøkkener i de seks nye supersygehuse, så patienter får forbedret adgang til sund og velsmagende mad.

- Samtidig skal en del af milliarden bruges på at modvirke overbelægning på sygehusene.

* Politi

- Der skal bruges 500 millioner kroner på blandt andet at uddanne 200 flere politibetjente og ansætte mere kontorpersonale.

- Det skal blandt andet give politiet bedre mulighed for at rykke ud til voldssager og efterforske indbrud, hvor der bliver stjålet for mindre end 100.000 kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip