Det vilde vesten: Jyderne er bare frækkere

Skrevet af Aller Media

|

04/12/2013

Dagens topnyheder

At der er forskel på jyderne og sjællænderne er noget, som mange livsstilsforskere kan blive enige om, men at det også gælder, når det kommer til købet af sexlegetøj, kan måske overraske mange.

Ikke desto mindre er det, blandt andet ifølge den danske sexlegetøjsshop Lovejoy, tilfældet.

Jyderne er bare frækkere

Og ifølge Stine Øster, der er medindehaver og produktansvarlig for den webbaserede legetøjsshop, findes de mest eksperimenterende kunder i det jyske:

- 55 procent af ordrene (ryger ud red.) til jyske kunder, og vores statistikker her fra 2013 fortæller med alt tydelighed, at jyderne da også er tanden mere eksperimenterende seksuelt end fx deres københavnske landsmænd og piger. I hvert fald når det kommer til den type af sexlegetøj, de køber, fortæller Stine Øster.

Hun suppleres af Sasa Kovacevic, der er medejer af Alor.dk, der ligeledes sælger kvalitetssexlegetøj, og som desuden bemærker:

- Det mest bemærkelsesværdige er nok, at jyderne generelt køber mere glidecreme med til deres ordre, forklarer Kovacevic.

Stort tema: Guide til alle de bedste sexstillinger q.dk

Regionale forskelle i sexpræferencerne

Når det gælder sexlegetøj, der primært benyttes til anale lege, så er danskerne, det gælder både kvinder, mænd og par, vest for Storebælt klart mest fremme i skoene:

- op imod 60 procent af alt analt sexlegetøj, vi sælger, sender vi til Jylland. Øst for Storebælt dominerer helt klart sexlegetøjs-produkter af høj kvalitet og lækkert design over de lidt billigere produkter, og når det helt specielt kommer til hovedstaden, så er det mændene, der tager rigtig godt for sig af fadet med ekstra lækkert sexlegetøj.

Også Alor.dk har oplevet tendensen til, at det gerne må være designlækkerier, der bliver langet over den virtuelle disk:

- Det er generelt de mere "designede" produkter, vi sælger. Det er ikke de naturtro plastafstøbninger, vi sælger mest af. Det er de "flotte" lækre dildoer og vibratorer, vi sælger, siger Kovacevic.
Denne iagttagelse støtter Helle Hartz, der er redaktionschef på det erotiske magasin Tidens Kvinder, der også har sin egen erotikshop, også op om:

- Mit umiddelbare gæt er, at grunden til, at sexlegetøj sælger bedst øst for Storebælt er, at der er en højere indkomst i det område. Måske specielt hos Københavnerne.

Få en grundig guide til at blive mester i at give blowjobs.  Læs mere på q.dk

Det kommer nok også an på, hvordan tallene bliver tolket. For jeg tror egentlig ikke, at vi køber mere sexlegetøj end jyderne f.eks. Men det kan være, at vi køber dyrere sexlegetøj. Generelt er vi nok blevet mere kvalitetsbevidste, når det kommer til køb af sexlegetøj. Vi har ikke lyst til at købe noget, som er af tvivlsom karaktér, hverken hvad angår materiale og funktion.

Og vi har heldigvis rigtig god mulighed for at købe virkelig lækkert kvalitets sexlegetøj i dag, som så også koster lidt mere.

Som forbrugere generelt er vi blevet mere opmærksomme på kvalitet, og der er specielt fokus på alt, hvad der er mere naturligt og ikke tilsat kunstige materialer og phtalater osv.

Det samme gør sig gældende for sexlegetøj: Vi har jo ikke lyst til at udsætte vores kønsdele for materialer, der ikke er sunde for os.

af Maria Jönsson Bebe, Q.dk/ NewsDesk